בלינצ`ס גבינה

מרכיבים:

לעלי הבלינצ'ס

  • 3 ביצים

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 כוס מים

  • 1 כוס חלב

  • 3 כפות שמן

  • 1/2 1 כוסות קמח


למלית:

  • 500 גרם גבינה לבנה 5% שומן

  • 1/4 כוס סוכר

  • 2 שקיות סוכר וניל

  • 1/4 כוס אינסטנט פודינג וניל

  • ½ כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:


  • מערבבים ביצים, מלח, מים, חלב, שמן וקמח ומעבדים יחד בערך דקה, עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים (להכנה ידנית: בקערה שמים קמח, מים וחלב וטורפים.

  • משמנים מחבת בתרסיס שמן או מעט חמאה.

  • מוזגים חצי מצקת של בלילה למחבת ומיד מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור הבלילה בשכבה אחידה. מטגנים רק עד שפני הבלינצ'ס יבשים, השוליים מתרוממים מעט מהמחבת והצד התחתון מתחיל להזהיב וממשיכים בהכנת בלינצ'ס עד לסיום הבלילה, ומשמנים את המחבת מדי פעם, לפי הצורך.

  • מסדרים את הבלינצ'ס המוכנים בערימה על הצלחת ומניחים לצינון.

  • בקערה טורפים גבינה לבנה, סוכר, אינסטנט פודינג לתערובת אחידה ללא גושים.

  • מניחים כל בלינצ'ס על משטח העבודה כשהצד העליון הוא הצד הבהיר זה שלא טוגן.

  • מניחים כף גדושה של מלית בפס לרוחב מרכז הבלינצ'ס. מקפלים את צידי הבלינצ'ס מעל המלית כדי שהמלית לא תברח החוצה ומגלגלים לרולדה.

    טיפים:

  • חשוב! כדאי לסנן את התערובת תמיד ימצאו גושי קמח קטנים במסננת.

  • ניתן להוסיף למלית הגבינה צימוקים תותים פירורי שוקולד.

  • טעים לטגן כל בלינצ'ס בחמאה משני הצדדים, עד להזהבה,

  • הצעות הגשה: זילופי דבש, אבקת סוכר, סירופ שוקולד

  • שומרים במקרר עד שבוע או במקפיא ללא הגבלה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל