עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן
מרכיבים:
לתחתית ולפירורים:
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- 1/3 כוס סוכר
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 3 חלמוני ביצה
למלית גבינה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- ¾ כוס סוכר
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 2 שקיות סוכר וניל
- 500 גרם גבינה רכה לבנה 9%
- 250 גרם גבינת שמנת 30% (נפוליאון)
מכינים את התחתית והפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה. את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק שבשתי התבניות להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין. מפוררים את 1/3 הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.
מכינים את מלית הגבינה: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.
מרכיבים ומצננים:
יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקפיא למשך הלילה, להתייצבות.
טיפים:
- כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- לפני ההגשה מפשירים כחצי שעה כדי שהעוגה לא תהיה קפואה ביותר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
- ניתן להחליף את התחתית והפירורים בתערובת עוגיות כדלהלן:
80 גרם חמאה, מומסת
מפוררים כ-250 גרם עוגיות לפירורים דקים יחסית, במעבד מזון, במערוך או פשוט בעזרת הידיים (שומרים בצד 8-10 עוגיות כפולות). מערבבים את הפירורים בחמאה מומסת ומהדקים כשכבה אחידה, בתחתית התבנית.
תגובות
הוסף רשומת תגובה