עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן


מרכיבים:


לתחתית ולפירורים:

  • ½ 1 כוסות קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 3 חלמוני ביצה

למלית גבינה:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 500 גרם גבינה רכה לבנה 9%
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% (נפוליאון)
אופן ההכנה:


מכינים את התחתית והפירורים:
מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים.מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייהאת היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק שבשתי התבניות להזהבה, כ-20 דקות. מצננים לחלוטין. מפוררים את 1/3 הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש.


מכינים את מלית הגבינהבמיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות.


מרכיבים ומצננים:
יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקפיא למשך הלילה, להתייצבות.
טיפים:
  • כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  • לפני ההגשה מפשירים כחצי שעה כדי שהעוגה לא תהיה קפואה ביותר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
  • ניתן להחליף את התחתית והפירורים בתערובת עוגיות כדלהלן:
350 גרם עוגיות סנדוויץ' בטעם שוקולד (כמו אוריאו)
80 
גרם חמאה, מומסת

מפוררים כ-250 גרם עוגיות לפירורים דקים יחסית, במעבד מזון, במערוך או פשוט בעזרת הידיים (שומרים בצד 8-10 עוגיות כפולות). מערבבים את הפירורים בחמאה מומסת ומהדקים כשכבה אחידה, בתחתית התבנית.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

אייער קיכל