פיצה

2 פיצות משפחתיות

מרכיבים:

לבצק:

  • ½ 3 כוסות קמח שמרים לפיצה (כ-500 גרם)

  • 6 כפות שמן זית

  • 2 כפיות סוכר

  • 1 כפית גדושה של מלח

  • ½ 1 כוסות(300 מ"ל) מים פושרים

לרוטב:

  • 1/3 כוס שמן זית

  • 4 עגבניות

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • 4 שיני שום

  • חופן עלי בזיליקום

  • ½ כפית אורגנו

  • ½ כפית סוכר

  • ½ כפית מלח

  • ½ כפית פלפל שחור

גבינה צהובה:

  • 200 גרם גבינה עמק\מוצרלה

אופן ההכנה:

הבצק:

  • שופכים לקערה קמח שמרים ,סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים , מומלץ במיקסר במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח

  • מקמחים את הבצק מניחים את הבצק לתפיחה כשעה עד להכפלת נפחו.

  • מחלקים לשני חלקים שווים ומרדדים לשני עלים עגולים בעובי כ1 ס"מ ומניחים לתפוח שוב כ1/2 שעה.

הרוטב:

  • טוחנים בבלנדר את העגבניות, רסק העגבניות, שום, אורגנו, בזיליקום מלח פלפל וסוכר לתערובת חלקה.

  • מחממים את שמן הזית ומוסיפים לו את תערובת בוחשים למניעת הידבקות ומבשלים על אש קטנה כ10 דקות עד להסמכת הרוטב.

ההרכבה:

  • במידה ורוצים פיצה דקה מחוררים את הבצק עם מזלג לפני ששמים רוטב עגבניות

  • יוצקים רוטב על הפיצה ומשאירים 1 ס"מ רווח מהצדדים

  • מפזרים תוספות לפי הטעם (טונה, תירס, בצל, פטריות, זיתים וכדו)

  • מפזרים מעל הרוטב בנדיבות את תערובת הגבינה

  • מפזרים מעט שמן זית מלמעלה לשמירה על העסיסיות

אפיה:

  • מכניסים לתנור ל 15 דקות בחום של 225 בחלק התחתון של התנור עד להזהבת הבצק ובעבוע הגבינה.  

טיפים:
  • אפיה על אבן שמוט משביחה את המאפה ומשדרגת אותו מאוד,

  • ניתן להקפיא את הפיצה לפני האפיה ולאפות בשעת הצורך.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל