פיצה
2 פיצות משפחתיות
מרכיבים:
לבצק:
½ 3 כוסות קמח שמרים לפיצה (כ-500 גרם)
6 כפות שמן זית
2 כפיות סוכר
1 כפית גדושה של מלח
½ 1 כוסות(300 מ"ל) מים פושרים
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
4 עגבניות
3 כפות רסק עגבניות
4 שיני שום
חופן עלי בזיליקום
½ כפית אורגנו
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
גבינה צהובה:
200 גרם גבינה עמק\מוצרלה
אופן ההכנה:
הבצק:
שופכים לקערה קמח שמרים ,סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים , מומלץ במיקסר במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
מקמחים את הבצק מניחים את הבצק לתפיחה כשעה עד להכפלת נפחו.
מחלקים לשני חלקים שווים ומרדדים לשני עלים עגולים בעובי כ1 ס"מ ומניחים לתפוח שוב כ1/2 שעה.
הרוטב:
טוחנים בבלנדר את העגבניות, רסק העגבניות, שום, אורגנו, בזיליקום מלח פלפל וסוכר לתערובת חלקה.
מחממים את שמן הזית ומוסיפים לו את תערובת בוחשים למניעת הידבקות ומבשלים על אש קטנה כ10 דקות עד להסמכת הרוטב.
ההרכבה:
במידה ורוצים פיצה דקה מחוררים את הבצק עם מזלג לפני ששמים רוטב עגבניות
יוצקים רוטב על הפיצה ומשאירים 1 ס"מ רווח מהצדדים
מפזרים תוספות לפי הטעם (טונה, תירס, בצל, פטריות, זיתים וכדו)
מפזרים מעל הרוטב בנדיבות את תערובת הגבינה
מפזרים מעט שמן זית מלמעלה לשמירה על העסיסיות
אפיה:
מכניסים לתנור ל 15 דקות בחום של 225 בחלק התחתון של התנור עד להזהבת הבצק ובעבוע הגבינה.
אפיה על אבן שמוט משביחה את המאפה ומשדרגת אותו מאוד,
ניתן להקפיא את הפיצה לפני האפיה ולאפות בשעת הצורך.
תגובות
הוסף רשומת תגובה