קרעפלאך - כיסונים








מרכיבים:

לבצק:
  • 2 ביצים 
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 כפית מלח
  • כ- 1/4 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן
למלית:
  • 300 גרם בשר בקר\עוף טחונים
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון
אופן ההכנה:

  • הכנת המלית: לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף את הבשר ולטגן עד לבישול מלא.להוסיף מלח ופלפל ולצנן.
  • הכנת הבצק: בקערה לשים 3/4 מכמות הקמח ליצור גומה ולהתחיל להוסיף לסירוגין את הביצה, השמן המים והמלח. בכל פעם לערבב בהתאמה עם הקמח עד שנוצר בצק רך ונעים למגע ואינו נדבק לידיים.
  • הכנת הכיסונים: על משטח עבודה מקומח ולרדד להיטב ולקרוץ בכוס עיגולים מהבצק. בכל מרכז עיגול בצק שמים כפית שטוחה של המילוי, לקפל לחצי עיגול ולהדק את הקצוות היטב בקצות האצבעות או באמצעות מזלג.
  • את הכיסונים המוכנים יש להניח על תבנית מקומחת ולקמח אותם מעל שלא יתייבשו.
  • בשלב זה ניתן גם להקפיא אותם. בתהליך ההקפאה ניתן לערוך אותם בשכבות עם הפרדה של ניילון ועליו קמח לאחר שקפאו ניתן לאסוף אותם לשקית ולהשאיר במקפיא. לבישול יש להוציא ישר מהמקפיא ולא להפשיר!!!
  • בישול הכיסונים נעשה במים רותחים עם מלח ומעט שמן למשך 4 דקות לאחר שצפו במים. יש להוציא מהמים ולהגישם במרק העוף.
טיפים:
  • ניתן לטגן את הכיסונים בשמן עמוק ולהגיש עם רוטב צ'ילי.
  • ניתן לבשל כמות קטנה של כיסונים בתוך המרק ישירות. (כמות גדולה תגרום למרק לטעם קמחי)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל