רולדה עם קרם
מרכיבים:
לבצק:
4 ביצים
4\3 כוס קמח
4\3 כוס סוכר
3\2 כוס שמן
כפית אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
לקרם המלית:
1 מיכל ריץ' קצפת\שמנת
2\1 חב' אינסטנט פודינג וניל אוסם
אופן ההכנה:
העוגה:
מפרידים ביצים
מקציפים חלבונים לקצף יציב
אחרי שהקצף יציב מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף
מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים:חלמונים, קמח, א. אפיה וסוכר וניל.
שוטחים את התערובת על ניר אפיה משומן בתבנית אפיה גדולה.
אופים בחום של 180 מעלות בערך רבע שעה - עד שמזהיב קלות.
מפרידים את הבצק בעדינות מנייר האפיה תוך כדי גלגול לצורת רולדה.
- מניחים להתקרר
הקרם:
מקציפים מיכל ריץ' לקצף יציב
מוסיפים פודינג וממשיכים להקציף לקבלת קרם עדין.
ההרכבה:
פותחים את הבצק המגולגל בזהירות ומורחים עליו שכבת קרם אחידה.
מגלגלים בעדינות את הבצק והקרם לרולדה כאשר הסגירה כלפי מטה
מקפיאים עד להתייצבות כשעתיים ואחר כך שומרים במקרר.
- לקבלת רולדה חומה ניתן להחליף את סוכר הוניל ב3 כפות קקאו מסונן.
ניתן למלא את בצק הרולדה בגלידה חלבית ולהגישה כקינוח
ניתן צפות מבחוץ בקרם שוקולד
ניתן לשמור מעט קרם למריחה על הרולדה מבחוץ ולפזר פירורי שוקולד
תגובות
הוסף רשומת תגובה