רולדה עם קרם

מרכיבים:

לבצק:

  • 4 ביצים

  • 4\3 כוס קמח

  • 4\3 כוס סוכר

  • 3\2 כוס שמן

  • כפית אבקת אפיה

  • 1 שקיק סוכר וניל 

לקרם המלית:

  • 1 מיכל ריץ' קצפת\שמנת

  • 2\1 חב' אינסטנט פודינג וניל אוסם

אופן ההכנה:

העוגה:

  • מפרידים ביצים

  • מקציפים חלבונים לקצף יציב

  • אחרי שהקצף יציב מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף

  • מנמיכים את מהירות המקצף ומוסיפים:חלמונים, קמח, א. אפיה וסוכר וניל.

  • שוטחים את התערובת על ניר אפיה משומן בתבנית אפיה גדולה.

  • אופים בחום של 180 מעלות בערך רבע שעה - עד שמזהיב קלות.

  • מפרידים את הבצק בעדינות מנייר האפיה תוך כדי גלגול לצורת רולדה.

  • מניחים להתקרר

הקרם:

  • מקציפים מיכל ריץ' לקצף יציב

  • מוסיפים פודינג וממשיכים להקציף לקבלת קרם עדין.

ההרכבה:

  • פותחים את הבצק המגולגל בזהירות ומורחים עליו שכבת קרם אחידה.

  • מגלגלים בעדינות את הבצק והקרם לרולדה כאשר הסגירה כלפי מטה

  • מקפיאים עד להתייצבות כשעתיים ואחר כך שומרים במקרר.

טיפים:
  • לקבלת רולדה חומה ניתן להחליף את סוכר הוניל ב3 כפות קקאו מסונן.
  • ניתן למלא את בצק הרולדה בגלידה חלבית ולהגישה כקינוח

  • ניתן צפות מבחוץ בקרם שוקולד

  • ניתן לשמור מעט קרם למריחה על הרולדה מבחוץ ולפזר פירורי שוקולד

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל