עוגת מוס שוקולד
עוגת מוס שוקולד
מרכיבים:
5 ביצים
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב
חפיסת שוקולד מריר
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית רום
אופן הכנה:
לבסיס:
מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה.
מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, ממשיכים להקציף עד לעיסה אוורירית וחלקה.
משטחים לתבנית אפייה בגודל 26 (אפשרי גם 28 ) ואופים כ- 45 עד 60 דקות בחום של 170 מעלות, בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה.
הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף טיפות של רום
שכבת הוניל:
מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב.
שופכים מעל לבסיס העוגה ומיישרים.
מקפיאים את העוגה להתייצבות כשעה.
שכבת השוקולד:
להמיס שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מריר, לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן לקירור מלא.
כאשר שכבת הוניל קפואה יוצקים מעליה את השוקולד ומקפיאים לכמה שעות.
טיפים:
ניתן לקשט את העוגה בכדורי קליק, או מקופלת לבנה.
ניתן להחליף את טעם הוניל בפודינג קפה,
תגובות
הוסף רשומת תגובה