עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד

מרכיבים:

  • 5 ביצים

  • 2  שמנת מתוקה

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

  • 1  חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

  • 1 כוס חלב

  • חפיסת שוקולד מריר

  • 3/4 כוס סוכר

  • כפית תמצית רום

אופן הכנה:

לבסיס:

  • מקציפים 5 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצב יציב ונוקשה.

  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.

  • מוסיפים חבילת אינסטנט פודינג שוקולד, ממשיכים להקציף עד לעיסה אוורירית וחלקה.

  • משטחים לתבנית אפייה בגודל 26 (אפשרי גם 28 ) ואופים כ- 45 עד 60 דקות בחום של 170 מעלות, בודקים שקיסם יוצא נקי ומכבים את התנור, אם יש צורך- מאריכים מעט את זמן האפייה.

  • הבסיס יעלה מאד גבוה וזה בסדר, אל דאגה. בקירור הוא יצנח חזרה למטרה למין צורה של קערה. לקרר היטב ולהזליף טיפות של רום

שכבת הוניל:

  • מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל לקצף יציב.

  • שופכים מעל לבסיס העוגה ומיישרים.

  • מקפיאים את העוגה להתייצבות כשעה.

שכבת השוקולד:

  • להמיס שמנת מתוקה עם חבילת שוקולד מריר, לערבב היטב לתערובת חלקה ולצנן לקירור מלא.

  • כאשר שכבת הוניל קפואה יוצקים מעליה את השוקולד ומקפיאים לכמה שעות.

 טיפים:

  • ניתן לקשט את העוגה בכדורי קליק, או מקופלת לבנה.

  • ניתן להחליף את טעם הוניל בפודינג קפה,

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל