תבשיל בשר וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי
המצרכים:
1 ק"ג בשר
חבילת גרגירי חומוס קפואה
7 שיני שום
1 פלפל אדום חריף קטן
חצי חבילה כוסברה
1 כף גדושה של כמון
2 כפות פפריקה
1 כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים.
- חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.
- מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.
- ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.
- טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.
טיפים:
• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית.
• את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית.
תגובות
הוסף רשומת תגובה