תבשיל בשר וגרגירי חומוס ברוטב פיקנטי

המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר

  • חבילת גרגירי חומוס קפואה

  • 7 שיני שום

  • 1 פלפל אדום חריף קטן

  • חצי חבילה כוסברה

  • 1 כף גדושה של כמון

  • 2 כפות פפריקה

  • 1 כפית פלפל לבן

  • 2 כפות אבקת מרק עוף

  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את גוש הבשר במים כחצי שעה, ומחליפים את המים.
  • חותכים את הבשר לקוביות בינוניות ומחזירים לסיר לעוד רתיחה של 1/2 שעה. שופכים את המים ושוטפים טוב את הבשר.
  • מחזירים את הבשר לסיר, ומוסיפים את החומוס, השום, התבלינים והשמן.
  • ממלאים במים רותחים עד גובה הבשר והחומוס, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 3/4 שעה. ברבע השעה האחרונה מוסיפים לסיר את הפלפל החריף, חתוך לפרוסות. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים גם אותה.
  • טועמים, ומוסיפים מלח רק אם צריך. מרקם הרוטב אמור להיות סמיך ולא מימי. אם הוא עדיין מימי – מצמצמים אותו בסיר פתוח.
טיפים:
את גרגירי החומוס אפשר להחליף בשעועית.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל