חיתוכיות ריבה ופירורים

מרכיבים:

לבצק:

  • 2 כוסות קמח

  • 100 גרם שקדים טחונים

  • 200 חמאה/מרגרינה

  • 1 כוס סוכר

  • 1 שקיק סוכר וניל

  • 2 ביצים

למלית:

  • ריבה איכות תות/משמש/שזיפים

ההכנה:

  • לעבד את כל המצרכים לבצק

  • לשטח 3/4 מהבצק בתבנית שטוחה משומנת היטב.

  • למרוח שכבה אחידה של ריבה.

  • לפורר לפירורים ולפזר על שכבת הריבה.

  • לאפות בתנור שחומם לחום בינוני, בסביבות 25 דקות

  • לצנן ולחתוך לריבועים.

  • לשמור בכלי אטום

טיפים:

  • כדי לעבוד בקלות עם הריבה מחממים את צנצנת הריבה למספר שניות במיקרוגל

  • בכדי לקבל פירורים יפים מכניסים את כדור הבצק למספר דקות למקפיא ואחר כך מגררים על מגררת גסה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל