תבשיל קורקבנים
מרכיבים:
- 1 ק"ג קורקבנים מבושלים
2 בצלים קצוצים
1 גזר, חתוך לקוביות
2 גבעולי סלרי קצוצים
3 כפות שמן
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות קמח
4 כוסות ציר עוף
מלח
פלפל
1 עלה דפנה
1 גבעול טימין
1 כף חומץ בן יין
ההכנה:
מטגנים את הבצלים, הגזר והסלרי בשמן עד שהם מתחילים להזהיב.
מוסיפים את הפפריקה ובוחשים עוד דקה. מוסיפים את הקורקבנים ומטגנים תוך בחישה דקה נוספת.
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
יוצקים לסיר את הציר בהדרגה ותוך כדי בחישה, מתבלים במעט מלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.
מניחים למעלה את עלה הדפנה והקורנית.
מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, או עד שהקורקבנים רכים מאוד. מוודאים מדי פעם שיש די נוזלים בסיר ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.
כשהקורקבנים רכים, מוסיפים את החומץ. מערבבים היטב, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.
ממשיכים לבשל עוד 5 דקות ומגישים על מצע של אורז\פירה.
אפשר לקשט בעשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין, שמוסיפים עוד קצת ניחוח.
תגובות
הוסף רשומת תגובה