תבשיל קורקבנים

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קורקבנים מבושלים
  • 2 בצלים קצוצים

  • 1 גזר, חתוך לקוביות

  • 2 גבעולי סלרי קצוצים

  • 3 כפות שמן

  • 1 כפית פפריקה מתוקה

  • 2 כפות קמח

  • 4 כוסות ציר עוף

  • מלח

  • פלפל

  • 1 עלה דפנה

  • 1 גבעול טימין

  • 1 כף חומץ בן יין

 ההכנה:

  • מטגנים את הבצלים, הגזר והסלרי בשמן עד שהם מתחילים להזהיב.

  • מוסיפים את הפפריקה ובוחשים עוד דקה. מוסיפים את הקורקבנים ומטגנים תוך בחישה דקה נוספת.

  • מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.

  • יוצקים לסיר את הציר בהדרגה ותוך כדי בחישה, מתבלים במעט מלח ובפלפל ומביאים לרתיחה.

  • מניחים למעלה את עלה הדפנה והקורנית.

  • מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, או עד שהקורקבנים רכים מאוד. מוודאים מדי פעם שיש די נוזלים בסיר ומוסיפים מים רותחים לפי הצורך.

  • כשהקורקבנים רכים, מוסיפים את החומץ. מערבבים היטב, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול.

  • ממשיכים לבשל עוד 5 דקות ומגישים על מצע של אורז\פירה.

  • אפשר לקשט בעשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין, שמוסיפים עוד קצת ניחוח.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל