בראוניז עם עוגיות אוריאו \XNEN\אולגה טוכשר
רכיבים
320 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר
6 ביצים
2 חלמונים
320 גרם (1/2 1 כוסות + 1 כף גדושה) סוכר חום בהיר
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות קמח לבן
4 כפות קקאו משובח
קמצוץ מלח
176 גרם (1 קופסה) עוגיות אוראו
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
שמים את החמאה והשוקולד בסיר קטן. מחממים על אש נמוכה-בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבלת תערובת אחידה וחלקה. מסירים מהכיריים ומניחים בצד.
מקציפים במיקסר את הביצים, החלמונים, הסוכר ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה שמלאה בבועות קטנטנות.
יוצקים את השוקולד המומס לקערת המיקסר ומאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול בעזרת מרית.
מנפים לתוך הקערה את הקמח והקקאו. מוסיפים קמצוץ מלח ומקפלים שוב לאט ובעדינות, רק עד שהמרכיבים היבשים נעלמים בתוך התערובת השוקולדית.
שוברים גס את העוגיות (שומרים בצד כמה עוגיות שלמות, לקישוט העוגה). מוסיפים את שברי העוגיות לתערובת ומערבבים מעט בעדינות.
יוצקים את התערובת לתבנית. מקשטים את החלק העליון של העוגה בעוגיות ששמרנו בצד ואופים כ-30-25 דקות, עד שהעוגה עולה ועל פניה מתחילים להופיע סדקים קטנים. מאוד חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש את הבראוניז - הם אמורים להיות רטובים.
מוציאים מהתנור, מקררים תחילה בתוך התבנית ואחרי זה מחוצה לה. חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
שומרים במקרר בכלי אטום.
תגובות
הוסף רשומת תגובה