לזניה חצילים וגבינות

מצרכים:

  • 1 חב' לזניה (500 גרם)

  • 1 חציל פרוס לפרוסות דקות

  • מעט מלח להמלחת פרוסות החצילים

  • 300 גר' גבינה צהובה מגוררת

מצרכים לשכבת רוטב בשאמל:

  • 1 שמנת מתוקה

  • 2 ביצים

  • 1 שן שום כתושה

  • מלח,

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • 1 כף אבקת מרק בצל

מצרכים לרוטב עגבניות:

  • 500 גר' רסק עגבניות

  • ½ ליטר מים

  • 2 עגבניות בשלות

  • 1/2 כוס שמן

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס טרי

  • 2-3 שיני שום כתושות

  • 2 כפיות סוכר


אופן ההכנה:


  • ממליחים את פרוסות החצילים וממתינים חצי שעה.

  • מייבשים את הפרוסות ולאחר מכן מטגנים בשמן עד להשחמה משני הצדדים סופגים בנייר סופג.

  • הכנת רוטב העגבניות: מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק טועמים ומתקנים תיבול.

  • הכנת רוטב הבשמל: טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.

  • הרכבת המנה: תבנית 20*30 יש להרכיב את המנה לפי השלבים הבאים:
    -
    מניחים בתבנית אפיה שכבה של דפי לזניה.
    -
    מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
    -
    מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל. מניחים שכבת דפי לזניה.
    -
    מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
    -
    מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית. סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.

  • מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

  • מסירים את הכיסוי, אופים חצי שעה נוספת עד להשחמה.

  • מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 ד' נוספות עד שהגבינה נמסה.

  • מגישים חם.

טיפים:

  • במקום לטגן ניתן לאפות את הפרוסות בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה.

  • במקום חצילים ניתן להשתמש בפרוסות קישוא, בטטה או פלפלים (רצועות).* במקום חצילים ניתן להשתמש בפרוסות קישוא, בטטה או פלפלים (רצועות).

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל