לזניה חצילים וגבינות
מצרכים:
1 חב' לזניה (500 גרם)
1 חציל פרוס לפרוסות דקות
מעט מלח להמלחת פרוסות החצילים
300 גר' גבינה צהובה מגוררת
מצרכים לשכבת רוטב בשאמל:
1 שמנת מתוקה
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מלח,
פלפל שחור גרוס טרי
1 כף אבקת מרק בצל
מצרכים לרוטב עגבניות:
500 גר' רסק עגבניות
½ ליטר מים
2 עגבניות בשלות
1/2 כוס שמן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2-3 שיני שום כתושות
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
ממליחים את פרוסות החצילים וממתינים חצי שעה.
מייבשים את הפרוסות ולאחר מכן מטגנים בשמן עד להשחמה משני הצדדים סופגים בנייר סופג.
הכנת רוטב העגבניות: מכניסים את כל מצרכי הרוטב למעבד מזון ומעבדים לרוטב חלק טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת רוטב הבשמל: טורפים בקערה את הביצים והשמנת עד לקבלת בלילה אחידה מוסיפים את השום, אבקת המרק והפלפל ומערבבים היטב.
הרכבת המנה: תבנית 20*30 יש להרכיב את המנה לפי השלבים הבאים:
- מניחים בתבנית אפיה שכבה של דפי לזניה.
- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומניחים שכבה נוספת של דפי לזניה.
- מורחים שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליו מניחים פרוסות חציל. מניחים שכבת דפי לזניה.
- מורחים שכבה של רוטב עגבניות ומעליה מפזרים 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
- מניחים שכבה נוספת של דפי לזניה וחוזרים על השלבים הללו עד למילוי גובה התבנית. סוגרים בשכבת דפי לזניה ומכסים ברוטב הבשמל.מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
מסירים את הכיסוי, אופים חצי שעה נוספת עד להשחמה.
מפזרים את הגבינה הצהובה הנותרת ואופים כ- 7 ד' נוספות עד שהגבינה נמסה.
מגישים חם.
טיפים:
במקום לטגן ניתן לאפות את הפרוסות בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
במקום חצילים ניתן להשתמש בפרוסות קישוא, בטטה או פלפלים (רצועות).* במקום חצילים ניתן להשתמש בפרוסות קישוא, בטטה או פלפלים (רצועות).
תגובות
הוסף רשומת תגובה