עוגת קרם קפה

מרכיבים:

לשכבה הראשונה:

  • 6 חלבונים

  • 4 כפות סוכר

  • 6 חלמונים

  • 6 כפות שמן

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 1 כף נס קפה

  • 3 כפות אבקת שוקו

  • 3 כפות קמח

  • 1/2 כפית אבקת אפיה

לשכבה השנייה:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה קרה

  • 1 כוס חלב

  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל/מוקה

  • 1 כף אבקת קפה נמס

  • 1 שקית סוכר וניל

לשכבה השלישית:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 1 כף ברנדי/רום

ההכנה:

שכבה ראשונה:

  • לחמם את התנור ל 180 מעלות.

  • להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה, ולהקציף במהירות בינונית לקצף רך.

  • בקערה גדולה נוספת לערבב את יתר המרכיבים לבלילה אחידה.

  • לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה בתנועות קיפול עדינות,

  • להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות 20-25 דקות.

  • העוגה תעלה באפיה ואחרי הקירור תצנח

  • להשאיר בחוץ שתתקרר לגמרי.

שכבה שניה:

  • לשים את כל מרכיבי הקרם בקערה ולהקציף לקצף נוקשה.

  • להניח במקרר לחצי שעה, ולאחר מכן למרוח על העוגה.

  • להניח את העוגה במקפיא להתקררות נוספת כחצי שעה.

שכבה שלישית:

  • בסיר קטן להביא את השמנת המתוקה לכמעט רתיחה. להסיר מהאש ולהוסיף את השוקולד והברנדי.

  • לערבב היטב שכל השוקולד יימס. להמתין שיתקרר לגמרי, אך לא לשים במקרר.

  • כאשר שתי השכבות קפואות והשכבה השלישית קרה לחלוטין יוצקים את השוקולד ומחזירים להקפאה.

  • להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל