עוגת קרם קפה
מרכיבים:
לשכבה הראשונה:
6 חלבונים
4 כפות סוכר
6 חלמונים
6 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כף נס קפה
3 כפות אבקת שוקו
3 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
לשכבה השנייה:
1 מיכל שמנת מתוקה קרה
1 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל/מוקה
1 כף אבקת קפה נמס
1 שקית סוכר וניל
לשכבה השלישית:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
1 כף ברנדי/רום
ההכנה:
שכבה ראשונה:
לחמם את התנור ל 180 מעלות.
להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה, ולהקציף במהירות בינונית לקצף רך.
בקערה גדולה נוספת לערבב את יתר המרכיבים לבלילה אחידה.
לקפל את החלבונים המוקצפים לתוך הבלילה בתנועות קיפול עדינות,
להעביר את הבלילה לתבנית ולאפות 20-25 דקות.
העוגה תעלה באפיה ואחרי הקירור תצנח
להשאיר בחוץ שתתקרר לגמרי.
שכבה שניה:
לשים את כל מרכיבי הקרם בקערה ולהקציף לקצף נוקשה.
להניח במקרר לחצי שעה, ולאחר מכן למרוח על העוגה.
להניח את העוגה במקפיא להתקררות נוספת כחצי שעה.
שכבה שלישית:
בסיר קטן להביא את השמנת המתוקה לכמעט רתיחה. להסיר מהאש ולהוסיף את השוקולד והברנדי.
לערבב היטב שכל השוקולד יימס. להמתין שיתקרר לגמרי, אך לא לשים במקרר.
כאשר שתי השכבות קפואות והשכבה השלישית קרה לחלוטין יוצקים את השוקולד ומחזירים להקפאה.
להפשיר כחצי שעה לפני ההגשה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה