עוגת שמרים קראנץ' שוקולד וחלבה\אגוזים
מרכיבים:
לבצק:
4 כוסות קמח (אפשר קמח שמרים)
1/4 שקית שמרית
1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
¼ 1 כוסות חלב פושר
1 ביצה
50 גרם חמאה מומסת, פושרת
1/2 כפית מלח
למלית שוקולד חלבה
1 כוס ממרח נוטלה
100 גרם חלבה מפוררת\אגוזים טחונים
לזיגוג:
ביצה טרופה
1 כף מים
1 שקיק סוכר וניל
ההכנה:
מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג
מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ,
מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל.
מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף.
מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.
מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח,
מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה