עוגת שמרים קראנץ' שוקולד וחלבה\אגוזים


מרכיבים:


לבצק:

  • 4 כוסות קמח (אפשר קמח שמרים)

  • 1/4 שקית שמרית

  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל

  • 2 כפות סוכר

  • ¼ 1 כוסות חלב פושר

  • 1 ביצה 

  • 50 גרם חמאה מומסת, פושרת

  • 1/2 כפית מלח

למלית שוקולד חלבה

  • 1 כוס ממרח נוטלה

  • 100 גרם חלבה מפוררת\אגוזים טחונים

לזיגוג:

  • ביצה טרופה

  • 1 כף מים

  • 1 שקיק סוכר וניל


ההכנה:

  • מכינים את הבצק ומתפיחים:
    בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג 
    מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי
    משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.


  • מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ ,

  • מורחים בנוטלה ומפוררים חלבה מעל.

  • מגלגלים לרולדה וחוצים בעזרת סכין גדול וחלק את הרולדה, כך שיתקבלו 2 רצועות ארוכות והמילוי ייחשף.

  • מפתלים את שתי הרצועות לצורת בורג, ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת או מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם מלבן הבצק הנותר, לקבלת עוגת בורג נוספת.

  • מתפיחים את הבצק בתבנית עד להכפלת הנפח,

  • מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל