סינרול – שבלולי קינמון\קרין גורן


מרכיבים:


לבצק:

  • 4 כוסות קמח (אפשר קמח שמרים)

  • 1/4 שקית שמרית

  • 1 חפיסה אינסטנט פודינג וניל

  • 2 כפות סוכר

  • ¼ 1 כוסות חלב פושר

  • 1 ביצה 

  • 50 גרם חמאה מומסת, פושרת

  • 1/2 כפית מלח

למלית קינמון:

  • 100 גרם חמאה מומסת, פושרת

  • 1 כף גדושה קינמון

  • 1 כוס דחוסה סוכר חום כהה


לזיגוג:

  • ביצה טרופה

  • 1 כף מים


ההכנה:

מכינים את הבצק ומתפיחים:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרית ואינסטנט פודינג 
מוסיפים סוכר, חלב, ביצה, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי
משמנים למניעת התייבשות, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

מכינים את מלית הקינמון: 
מערבבים יחד סוכר חום וקינמון. מניחים בצד.

ממלאים את הבצק, מתפיחים ואופים:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי 1/2 ס"מ
מברישים בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת הקינמון על פני הבצק ומגלגלים לגלילה ארוכה. פורסים ל-12 פרוסות שוות
משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (מומלץ לתחוב את הקצה מתחת לשבלול, כדי שהוא לא ייפתח במהלך התפיחה והאפייה). 
מחממים תנור ל-190 מעלות
מברישים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות או עד שהמאפים תפוחים, זהובים (גם בתחתית) ועדיין רכים למגע. היזהרו מאפיית יתר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל