פוקצ’ה איטלקית ביתית
מרכיבים:
לבצק:
½ 3 כוסות קמח שמרים לפיצה (כ-500 גרם)
6 כפות שמן זית
2 כפיות סוכר
1 כפית גדושה של מלח
½ 1 כוסות(300 מ"ל) מים פושרים
לציפוי ומילוי:
6 כפות שמן זית + 6 כפות מים – להזלפה
מלח גס
מעט עלי רוזמרין
2 שיני שום קצוצות
ירקות פרוסים לפי בחירה (חצילים, פלפלים, בצל, חצילים, עגבניות פטריות וכדו')
אופן ההכנה:
שופכים לקערה קמח שמרים ,סוכר, מים פושרים, שמן זית ומערבבים , מומלץ במיקסר במהירות בינונית למשך 10 דקות עד שמתקבל בצק רך חלק, לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח.
משמנים את הבצק מניחים את הבצק לתפיחה כשעה עד להכפלת נפחו.
מחלקים את הבצק לפי הגודל הרצוי ומרדדים לעלים בעובי 1 ס"מ ושמים כל חלק במגש אפיה משומן.
מכסים את הבצק המרודד ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כשעה.
יוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות.
מברישים כל פוקצ'ה ב- 3,4 כפות גדושות של תערובת שמן זית ,מים ושום קצוץ. מפזרים ירקות, עלי רוזמרין ומעל מפזרים מלח גס ופלפל גרוס גס. מכסים במגבת ומתפיחים את הפוקצ'ה כ-30 דקות נוספות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220-240 מעלות במדף תחתון במשך 15-20 דקות, עד להזהבה של בצק.
מצננים על רשת ושוב מברישים במעט שמן זית מעל.
טיפים:
מומלץ לאפות כאשר התנור במצב אפיה של גופי חימום עליון ותחתון מופעלים.
ככל שעובי הפוקצ'ה יהיה גדול יותר, כך תתקבל פוקצ'ה יותר עבה ורכה.
ניתן לפזר במקום ירקות זעתר או שומשום.
אפיה על אבן שמוט משביחה את המאפה ומשדרגת אותו מאוד,
תגובות
הוסף רשומת תגובה