פאי לימון מעולה! - ניקי ב

תבנית 24

מרכיבים:

לבצק הפאי

  • 150 גרם חמאה קרה

  • ½ כוס סוכר

  • 2 כוסות קמח

  • 1 חלמון

למלית:

  • 4 חלמונים

  • ¾ כוס סוכר

  • מיץ מלימון

  • 2 כפיות גרידת לימון

  • 2 כפות גדושות קורנפלור

  • ½ 1 כוסות מים

למרנג:

  • ½ כוס סוכר

  • 5 חלבונים

אופן ההכנה:

  • לעבד את המצרכים לבצק לקרר כשעה. לרדד לעלה להניח בתבנית לחתוך שאריות להקפיא לחצי שעה ולאפות אפייה עיוורת*.

  • לחמם כוס מים במחבת לערבב חצי כוס מים שנותרה וקורנפלור עד שהכל אחיד וללא גושים להוסיף למחבת ולבשל כמה דקות תוך כדי עירבוב עד שמסמיך, לקרר כ 5 דקות.

  • להקציף חלמונים וסוכר עד שנוצר קרם סמיך להוסיף את מיץ הלימון ואת הגרידה להקציף עד שהכל אחיד להוסיף את המים והקורנפלור ולהקציף עוד שתי דקות.

  • לצקת את הבלילה על הבצק, לחמם תנור ל 150 מעלות ולאפות כ 35 – 40 את הפאי הבלילה מתייצבת כמעט לגמרי.

  • להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב חזק להזליף / למרוח על הפאי לשים את התנור על 180 מעלות את הפאי לשים בחלק העליון ולאפות כמה דקות (לשים לב!) המרנג מזהיב אז להוציא.

  • להקפיא לכמה שעות.


אפיה עיוורת
על הבצק להניח נייר אפיה או נייר כסף למלא את הנייר בקטניות, אני משתמשת בשעועית, לפזר שיכסה את כל התבנית באופן שווה. לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ 10 דקות להוריד את הנייר עם הקטניות ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד שהבצק מזהיב.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל