פאי רועים

המרכיבים:

·        5 תפוחי אדמה בינוניים

·        שמן זית

·        2 בצלים קצוצים דק

·        300 גרם בשר בקר טחון

·        2 ביצים

·        מלח

·        פלפל שחור

·        שום גבישי

·        פפריקה חריפה

ההכנה

·        קולפים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים היטב.

·        מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק יחד עם 3 כפות שמן זית ומניחים בצד להצטנן.

·        מוסיפים ביצה מלח ופלפל לפי הטעם.

·        מזהיבים את הבצלים ברבע כוס שמן זית. מוסיפים בשר, ומטגנים אגב מעיכה וערבוב עד שהבשר הופך לפירורים שחומים. (אפשר להעביר מעט מהבצל לתערובת תפוחי האדמה.)

·        מתבלים את הבשר, במלח שום פפריקה ופלפל, (כמון\בהרט) מערבבים ומסירים מהאש.

·        על מנת לאחד את התערובת והבשר לא יתפרק מוסיפים ביצה לתערובת הבשר ולא כשהוא רותח!

·        משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית. משטחים בתחתיתה את תערובת הבשר ומעליה מורחים את הפירה. מזליפים מעט שמן זית ועושים בפירה ערוגות (בעדינות! רק שריטות) עם מזלג.

·        אופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שהפירה מזהיב היטב. מגישים חם.

גיוונים:

·        פרוסות  פטריות או ביצה קשה בין השכבות

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל