פאי רועים
המרכיבים:
· 5 תפוחי אדמה בינוניים
· שמן זית
· 2 בצלים קצוצים דק
· 300 גרם בשר בקר טחון
· 2 ביצים
· מלח
· פלפל שחור
· שום גבישי
· פפריקה חריפה
ההכנה
· קולפים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים היטב.
· מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק יחד עם 3 כפות שמן זית ומניחים בצד להצטנן.
· מוסיפים ביצה מלח ופלפל לפי הטעם.
· מזהיבים את הבצלים ברבע כוס שמן זית. מוסיפים בשר, ומטגנים אגב מעיכה וערבוב עד שהבשר הופך לפירורים שחומים. (אפשר להעביר מעט מהבצל לתערובת תפוחי האדמה.)
· מתבלים את הבשר, במלח שום פפריקה ופלפל, (כמון\בהרט) מערבבים ומסירים מהאש.
· על מנת לאחד את התערובת והבשר לא יתפרק מוסיפים ביצה לתערובת הבשר ולא כשהוא רותח!
· משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית. משטחים בתחתיתה את תערובת הבשר ומעליה מורחים את הפירה. מזליפים מעט שמן זית ועושים בפירה ערוגות (בעדינות! רק שריטות) עם מזלג.
· אופים שעה בחום של 180 מעלות, עד שהפירה מזהיב היטב. מגישים חם.
גיוונים:
· פרוסות פטריות או ביצה קשה בין השכבות
תגובות
הוסף רשומת תגובה