עוגת ספירלה עם קינמון אפויה בטופי

 חלופה יצירתית ועסיסית במיוחד לעוגת הדבש המסורתית: עוגת שמרים נימוחה אפויה על מצע קרמל. לפני ההגשה הופכים את העוגה, כך שהקרמל (שבמהלך האפייה הופך רך ומעט דביק – כמו טופי) מצפה את פניה.

לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

מרכיבים:

לבצק:

  • 3 כוסות + כף קמח שמרים של אסם

  • 150 גרם חמאה

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/2 כוס חלב

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

  • 1 ביצה

  • 1 כפית תמצית וניל

    לטופי:

  • 3/4 כוס סוכר

  • 20 גרם חמאה

  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

    למלית:

  • 1 כוס סוכר חום כהה

  • 150 גרם חמאה

  • 2 כפיות קינמון

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ

  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

אופן ההכנה

  • מכינים את הבצק: שמים קמח שמרים, חמאה וסוכר בקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה לתערובת פירורית. מוסיפים חלב, שמנת מתוקה, ביצה ווניל ולשים 8 דקות לקבלת בצק רך יחסית.

  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות (הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר).

  • מכינים את הטופי: ממיסים סוכר בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסה ואז מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. יוצקים לתבנית ומצננים.

  • מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה, סוכר, קינמון ותמצית וניל.
    מעצבים ואופים: מקמחים היטב משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ ועובי 4 מ"מ. מורחים תערובת חמאה וסוכר בשכבה אחידה ומפזרים פירורי שקולד ואגוזים.

  • חותכים את הבצק בעזרת גלגלת לרצועות רוחב של 5 ס"מ (מתקבלות 7 רצועות ברוחב 5 ס"מ ואורך 40 ס"מ).

  • מגלגלים רצועה ראשונה לשבלול כשהמלית כלפי פנים ומניחים במרכז התבנית על הקרמל. מלפפים את הרצועה השנייה סביב הראשונה וממשיכים כך להגדיל את הספירלה עד שמנצלים את כל הרצועות. מתפיחים כ-30 דקות עד שהספירלה כמעט מכפילה את נפחה וממלאת את התבנית.

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    אופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה ואפויה גם בחלקה הפנימי.

  • מוציאים מהתנור, ממתינים כ-5 דקות והופכים את העוגה בעודה חמה.

  • מצננים היטב לפני הפריסה ומגישים בטמפ' החדר.

  • העוגה נשמרת יומיים-שלושה בכלי מכוסה מחוץ למקרר.

    אם רוצים להכין את העוגה בגרסת שושנים: מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X40 ס"מ, מורחים בתערובת חמאה, סוכר וקינמון ומפזרים פירורי שוקולד ואגוזים. מגלגלים את 2 הצלעות הארוכות פנימה (כמו ספר תורה) – מתקבלים 2 גלילים מחוברים. פורסים את הגלילים לפרוסות ברוחב 4 ס"מ ומעמידים בתבנית על הקרמל – מהדפנות לכיוון המרכז, כשהצד המחובר פונה למרכז. שומרים על מרווח בן השושנים. מתפיחים ואופים כמוסבר במתכון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל