עוגת לוטוס

המרכיבים:

לשכבת הבסיס:

·         200 גרם עוגיות לוטוס

·         100 גרם חמאה

למלית:

·         500 גרם שמנת מתוקה

·         250 גרם גבינה 5%

·         100 גרם אבקת סוכר

·         2 שקיות סוכר וניל

·         1 כפית מחית וניל

·         1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:

·   5 כפות ממרח לוטוס

ההכנה:

·         מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי עוגיות וחמאה מומסת לתערובת לחה.

·          מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה.

·         שומרים במקפיא בזמן שמכינים את המלית.

·         מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג  לקצפת יציבה

·         מוסיפים  את הסוכר והוניל ומקפלים לתערובת הגבינה

·         מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים בדופן הפנימית שקף לעוגה

·         . יוצקים את קרם הגבינה מעל הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת.

·          שומרים במקרר למשך הלילה או במקפיא למספר שעות עד להתייצבות העוגה

מכינים את הציפוי ומצפים:

·         מניחים ממרח לוטוס בקערה ומחממים כמה שניות במיקרוגל עד שהוא נוזלי.

·         מערבבים היטב ויוצקים על העוגה הקרה – מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את פניה באופן אחיד.

·         מחזירים למקרר ל-30 דקות להתייצבות. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים.
 
חשוב:
אם מכינים את העוגה בכוסות\צנצנות:
מוותרים על תוספת החמאה לפירורי העוגיות וניתן לוותר על הגבינה ולקבל מרקם של מוס אורירי.​

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל