שוורמה ביתית

מצרכים למתכון 

בשר הודו - 1 ק"ג, חתיכות בשר הודו נקבה (לא חזה).

בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם), חצויים ופרוסים לאורך.

שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), לטיגון הבצל.

שומן כבש - 50 גרם, לא חובה אך מוסיף.

תערובת תיבול לשווארמה - כפית גדושה (7 גרם)

פפריקה - כפית שטוחה, מתוקה גרוסה.

פלפל שחור - כפית שטוחה, גרוס.

כמון טחון - 1/4 כפית שטוחה

כורכום - 1/4 כפית שטוחה

מלח גס - כפית שטוחה

שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל), לערבוב עם התבלינים.

8 מנות/יחידות: 7-8 מנות.

אופן הכנת המתכון

1. בקערה מערבבים את התבלינים ב- 2 כפות שמן, מוסיפים את חתיכות ההודו (לאחר ששטפנו) ומערבבים היטב.
2. משהים כשעה במקרר לספיגת טעמים.
3. מעבירים לתבנית יציקה או לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות. תחילה אופים כ- 20 דקות מכוסה בנייר כסף (הבשר מגיר נוזלים ומתבשל במיצים של עצמו), לאחר מכן מורידים את נייר הכסף, הופכים את הבשר וממשיכים לאפות כ- 20 דקות עד להזהבה (את הרוטב שנוצר שומרים).
4. מוציאים, מצננים מעט ופורסים לרצועות דקות של שווארמה.
5. בסיר רחב מטגנים את הבצל ב- 2 כפות השמן עד להזהבה (תוך כדי מוסיפים את שומן הכבש), מוסיפים את רצועות ההודו ומזהיבים תוך כדי ערבוב במשך כ- 5 דקות.
6. מוסיפים את הרוטב ששמרנו, מערבבים עוד כ- 2 דקות ומוכן. יופי של מנה טעימה.
7. בתיאבון (:

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל