מתכון לעוגת שמרים שתמיד מצליחה


2 תבניות אינגליש רגילות או עוגה אחת גדולה
חצי קילו קמח (500 גרם)
חצי כוס סוכר (100 גרם)
חצי כף שמרים
2 ביצים
חצי כוס מים (125 מ״ל)
100 גרם חמאה רכה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
גרידת לימון – לא חובה


למילוי:
100 גרם חמאה/ רבע כוס שמן
3 כפות קקאו וחצי
חצי כוס סוכר / חצי כןס אבקת סוכר
הצעות לממרחים: שוקולד, לוטוס, בייגלה מלוח, פיסטוק
הצעות לממרחים: חלווה, שוקולד צ'יפס, M&M, בלונדי קרמל



סירופ סוכר:
רבע כוס סוכר (50 גרם)
רבע כוס מים (70 מ״ל)
כפית תמצית וניל


אופן הכנה
חזרה למרכיבים 
1
אל קערת המיקסר עם וו לישה מנפים את הקמח. מוסיפים שמרים ומערבבים אותם בתוך הקמח. מוסיפים סוכר, ביצים, מים, תמצית וניל, גרידת לימון. מתחילים ללוש במהירות נמוכה עד להיווצרות בצק. רק אז מוסיפים את קוביות החמאה הרכה וממשיכים בלישה עד שהחמאה נטמעת בבצק. בשלב הזה נוסיף את המלח. אפשר ללוש בידיים או במיקסר- בשניהם התוצאה תהיה טובה. במידה ואתם מחליטים לבצע את התהליך בידיים, חשוב לעבד את הבצק עוד כמה דקות. במיקסר יש ללוש את הבצק לפחות 8 דקות במהירות נמוכה. אם חסר מים והבצק מעט יבש, הוסיפו קצת.
2
כאשר הבצק הופך חלק ונעים למגע, נעביר אותו לקערה מעט משומנת, נכסה אותו ונניח להתפחה בטמפ’ החדר במשך שעה – שעתיים. הבצק כבד עם כמות חמאה גדולה ולכן אל תצפו שיכפיל את נפחו
3
לאחר ההתפחה נוציא את האוויר מהבצק, ונחצה אותו לשני חלקים שווים. כל חלק נתחיל לרדד למלבן גדול ודק כמה שאפשר על השיש. אם הבצק רך מדי, הוסיפו קמח למשטח העבודה.
4
כעת לשלב המילוי: בקערה נערבב את כל חומרי מלית הקקאו ונמרח שכבה אחידה של מלית הקקאו. מעליה נוסיף את הממרח שבחרנו ונוסיף מעל את התוספות היבשות אם החלטנו לשים
5
אחרי שמרחנו את המילוי עוברים לשלב הגלגול. ככל שהבצק יהיה דק יותר ויהיו יותר גלגולים, ככה בזמן פריסת העוגה יורגשו שכבות השוקולד.
6
לאחר הגלגול נניח את הבצק על נייר אפייה או בניילון נצמד ונכניס למקפיא לעשרים דקות לפחות! ככה הבצק ייחצה באופן מושלם ומדויק בלי שכל המילוי יישפך החוצה.
7
מוציאים מהמקפיא וחוצים את הנחש שנוצר לכם לאורכו, מניחים חצי על חצי כך שתיווצר צורת X ומתחילים ללפף עד שיווצר בורג. לאחר מכן מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה בצורה הסופית למשך 20 עד 30 דקות מכוסה במגבת.
8
אחרי ההתפחה השניה נמרח את העוגות בביצה טרופה, נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 35-40 דק’ או עד שהעוגה מוכנה. העוגה צריכה להיות זהובה מבחוץ ורכה מבפנים. הקפידו לראות שהעוגה נאפתה גם מבפנים.
9
במקביל לאפייה מכינים את סירופ הסוכר לזיגוג: בסיר קטן נחמם את המצרכים סוכר מים ווניל ונניח לצינון.
10
כמה רגעים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור נזגג בעזרת מברשת את סירופ הסוכר על העוגה. חשוב לא לשים יותר מדי סירופ כדי שהעוגה לא תצא ספוגה מדי


כמה טיפים למתכון:
1
ניתן להכפיל כמויות
2
ניתן לתת לבצק לנוח גם במקרר לפחות לארבע שעות. אפשר גם עד לילה שלם במקרר. התהליך הזה נותן לכל מרכיבי הבצק להתאחד ויהפכו אותו אוורירי יותר.
3
אפשר לשחק עם הממרחים והתוספות כמו שאתם אוהבים

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל