עוגת שמרים בטעם של פעם

המצרכים
1 קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כוס שמן
  ביצה שלמה.
+ 2 חלמונים .
 כפית שטוחה מלח
כ- 2 כוסות מים

אופן ההכנה-
להכניס לקערת המיקסר קמח שמרים וסוכר ונלוש, נוסיף את  הביצים, השמן ואת המים לפי הצורך.

לקראת סוף הלישה נוסיף את המלח, ונלוש כ 8 דק עד לקבלת  בצק רך נעים ומעט דביק,

להוציא מהמיקסר נלוש מעט, נשמן עם היד את הבצק מלמעלה לכסות בנילון ניצמד להתפיח כ-שעה .

לחלק ל 8 כדורים, ושוב להתפיח כ-30 דק',

לרדד כל כדור למלבן ולמרוח  שוקולד, קינמון,או מה שאוהבים מתכון למילוי למטה .
לגלגל לרולדה ומכל 2 רולדות ניצור צמה, יוצא 4 רולדות יפות!
נניח בתוך תבניות אינגלישקייק ולהתפיח כ- 30דק',

למרוח  ביצה עם מעט מים, לפזר שומשום,
ולאפות עד שמזהיב. כ 25-35 דקות

לסירופ:(להכין מראש)
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים להרתיח עד לסמיכות לקרר, ולמרוח כשהעוגות חמות.

אפשר להקפיא !



מילוי שוקולד-
1 כוס קקאו משובח
1אינסט פודינג  שוקולד!!
1 כף נס קפה
1 וחצי כוס סוכר.
1 כוס שמן
50 גר' שוקולד מריר

לשים את כל המצרכים בקלחת
ולהמיס על להבה נמוכה,נערבב לעיתים עד להסמכה,
נקרר ונימרח מעל  הבצק,
אם יצא נוזלי מעט..נרסק פתיבר ונפזר מעט,

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל