הרוגעלך של כרמית בן עיון
המרכיבים לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 ביצה
רבע כוס שמן
כוס ורבע מים פושרים
המרכיבים למלית:
3 כפות גדושות קקאו משובח
כוס סוכר חד פעמית
כפית גדושה נס קפה
רבע כוס שמן
המרכיבים לזיגוג:
כוס סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון,
ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת בצק רך ונעים
מכסים ומתפיחים כ40 דקות.
מכינים את תערובת המלית
מרתיחים את חומרי הזיגוג וממשיכים לבשל על אש קטנה להסמכה
מחלקים את הבצק ל3 כדורים
מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של בערך סנטימטר וחצי,
מורחים את העלים המרודדים במילוי הקקאו משאירים שוליים ריקים של חצי סנטימטר.
אוספים את שולי הבצק ומצמידים את כל הקצוות עד שנוצר לנו עיגול סגור שממולא בקקאו ומניחים לתפיחה כ30 דקות כשהסגירה כלפי מטה.
בעדינות רבה לוקחים עיגול אחד על משטח גדול ומקומח ומרדדים בזהירות עם מערוך לעלה בדקיקות מרבית,
חותכים את העלה בעזרת גלגלת לרבעים ואחר כך כל רבע חותכים ל5 או 6 משולשים ארוכים וצרים
מגלגלים מהקצה החיצוני כלפי פנים ומניחים את הרוגלך על תבנית עם נייר אפיה כשקצהו מונח כלפי מטה
מניחים להתפחה כ30 דקות
מברישים בעדינות בביצה
אופים בחום של 200 מעלות כ20 דקות
מוציאים מהתנור ומיד מורחים את זיגוג הסירופ סוכר.
יצא מעולה!! תודה!
השבמחקתודה על מתכון מעולה הכנתי פשוט 10
השבמחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקלא הבנתי את השלב בו מרדדים את הבצק המחולק ל3 חלקים ומורחים מילוי.אשמח להסבר או תמונה
השבמחקלפתוח את הבצק כמו לאפה. ואז למרוח את המלית. במידה ולא מובן ניתן לרשום מייל. ואוכל לפרט
מחקתודה רבה. אשמח לתמונה. לא מבינה;(
מחקכתבי ביוטיוב רוגעלך של כרמית. היא מצלמת כל שלב ושלב. בהצלחה!
מחקהאם אפשרי להוסיף לסירופ מי ורדים?
השבמחקמדהיייםםםם, הכנתי 2 עוגות שמרים במקום קוראסונים יצא מושלם! נאכל בשניותת
השבמחק