עקיצת הדבורה / קרין גורן
תבנית קפיצית26
המרכיבים:
לעוגה:
4 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/4 כוס שמן
1/2כוס חלב
½ 1 קמח כוסות
½ 1כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
1 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
100 גרם חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה
למלית:
2 מכלים שמנת מתוקה (500
מ"ל)
1/2 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
1/4 כוס סוכר
ההכנה:
מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.
מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.
משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים לגמרי.
משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות.
מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור מיד נצפה אותה ונשחים בגריל.
מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל:
במחבת יבשה קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.
מחממים תנור למצב גריל.
בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה
תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.
מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.
מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי ומשגיחים כי זה נשרף בקלות!
מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך..
מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים:
במיקסר מקציפים 2 מכלים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.
מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה.
מסדרים על הקרם את משולשי העוגה כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן.
מעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.
מושלםםםם
השבמחק