עקיצת הדבורה / קרין גורן

תבנית קפיצית26

המרכיבים:

לעוגה:

  • 4 ביצים

  • 1 כוס סוכר

  • 2 שקיות סוכר וניל

  • 1/4 כוס שמן

  • 1/2כוס חלב

  • ½ 1 קמח כוסות

  • ½ 1כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

  • 1 כוס שקדים פרוסים

  • 1/2 כוס סוכר

  • 1/4 כוס דבש

  • 100 גרם חמאה

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה

  • למלית:

  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500

  • מ"ל)

  • 1/2 כוס חלב

  • 1 חב' אינסטנט פודינג וניל

  • 1/4 כוס סוכר

ההכנה:


מכינים את העוגה, מצננים ופורסים ל-2 שכבות:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • במיקסר מקציפים ביצים, 1 כוס סוכר וסוכר וניל במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה וסמיכה במרקם של מוס.

  • מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים שמן ואחריו חלב בזרם דק, תוך כדי הקצפה.

  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקציפים לאט לתערובת חלקה.

  • משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות עד שהעוגה זהובה וקפיצית למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.

  • מצננים לגמרי.

  • משחררים את העוגה משולי התבנית בסכין ופורסים ל-2 שכבות שוות.

  • מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה, ואת השכבה העליונה מניחים על תבנית תנור מיד נצפה אותה ונשחים בגריל.

מכינים את הציפוי, מצפים ומשחימים בגריל:

  • במחבת יבשה קולים פרוסות שקדים תוך ערבוב, להזהבה. מניחים בצד.

  • מחממים תנור למצב גריל.

  • בסיר גדול (חשוב! אחרת זה יגלוש) מחממים לרתיחה 1/2 כוס סוכר, דבש, חמאה ו-1/4 כוס שמנת מתוקה

  • תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס. מבשלים ברתיחה 5 דקות נוספות מבלי לערבב, עד שהציפוי מזהיב ומסמיך מעט.

  • מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השקדים הקלויים.

  • מיד מורחים את התערובת הרותחת על השכבה העליונה של העוגה.

  • מכניסים תחת הגריל ל-30-60 שניות בלבד, עד להשחמת הציפוי ומשגיחים כי זה נשרף בקלות!

  • מצננים מעט ופורסים ל-12 משולשים כדי להקל על פריסת העוגה בהמשך..

מכינים את המלית, מרכיבים, מקררים ומגישים:

  • במיקסר מקציפים 2 מכלים שמנת מתוקה, 1/2 כוס חלב, אינסטנט פודינג ו-1/4 כוס סוכר לקרם יציב.

  • מורחים את כל כמות הקרם על שכבת העוגה התחתונה שבצלחת ההגשה.

  • מסדרים על הקרם את משולשי העוגה כשציפוי השקדים כלפי מעלה, כמובן.

  • מעבירים את העוגה למקפיא לשעתיים, להתייצבות. מגישים קר.

תגובות

הוסף רשומת תגובה

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל