לחם קופים מפתיע

מרכיבים:
לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ:

לבצק:
  • ½3 כוסות קמח שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כוס פחות כף (220 מ”ל) חלב פושר
  • למלית: 
  • 60-50 מטבעות/קוביות שוקולד מריר או חלב 
לציפוי: 
  • 1 כוס (240 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 כפיות קינמון טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת


ההכנה:


  • מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  • מעצבים וממלאים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר כ-25 ס”מ ועובי 1 ס”מ.
  • חותכים את הבצק בסכין או בגלגלת פיצה לקבלת כ-60 ריבועים קטנים. הריבועים בשוליים יהיו קטנים יותר, וזה בסדר. 
  •  משמנים את התבנית בחמאה רכה בנדיבות.
  • מערבבים סוכר חום וקינמון בקערית.
  • מגלגלים כל ריבוע בצק לכדור קטן. משטחים את הכדור בכף היד וטומנים במרכזו מטבע שוקולד או מעט שוקולד קצוץ. אוספים את השוליים, סוגרים ומגלגלים לכדור.
  • טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום והקינמון ומניחים בתבנית. מסדרים את כדורי הבצק שורות-שורות בתבנית ומוודאים שהשורה האחרונה אחידה בגובהה. 
  • מתפיחים ואופים: מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה. 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מסירים את הניילון הנצמד ואופים 35-30 דקות או עד שהמאפה מתייצב בחלקו העליון ומוכן גם בחלקו הפנימי.
  • מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.
  • העוגה במיטבה ביום הכנתה וטעימה במיוחד כשהיא חמימה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל