לחם קופים מפתיע
מרכיבים:
לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:
ההכנה:
לתבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס”מ:
לבצק:
- ½3 כוסות קמח שמרים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 ביצה
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
- 1 כוס פחות כף (220 מ”ל) חלב פושר
- למלית:
- 60-50 מטבעות/קוביות שוקולד מריר או חלב
- 1 כוס (240 גרם) סוכר חום כהה
- 2 כפיות קינמון טחון
- 100 גרם חמאה מומסת
ההכנה:
- מכינים את הבצק: שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
- מעצבים וממלאים: מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר כ-25 ס”מ ועובי 1 ס”מ.
- חותכים את הבצק בסכין או בגלגלת פיצה לקבלת כ-60 ריבועים קטנים. הריבועים בשוליים יהיו קטנים יותר, וזה בסדר.
- משמנים את התבנית בחמאה רכה בנדיבות.
- מערבבים סוכר חום וקינמון בקערית.
- מגלגלים כל ריבוע בצק לכדור קטן. משטחים את הכדור בכף היד וטומנים במרכזו מטבע שוקולד או מעט שוקולד קצוץ. אוספים את השוליים, סוגרים ומגלגלים לכדור.
- טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום והקינמון ומניחים בתבנית. מסדרים את כדורי הבצק שורות-שורות בתבנית ומוודאים שהשורה האחרונה אחידה בגובהה.
- מתפיחים ואופים: מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מסירים את הניילון הנצמד ואופים 35-30 דקות או עד שהמאפה מתייצב בחלקו העליון ומוכן גם בחלקו הפנימי.
- מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.
- העוגה במיטבה ביום הכנתה וטעימה במיוחד כשהיא חמימה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה