עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד \יאמיז

מרכיבים

לבסיס הפאדג'

  • 3 ביצים

  • 90 גרם חמאה

  • 140 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

  • 1/2 כוס סוכר

  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים

  • 3 כפות קמח

  • 4 כפות שמן

למלית הגבינה:

  • 250 גרם גבינת שמנת 25%

  • 500 גרם גבינה לבנה רכה 5% או 9%

  • 2 שקיות שמנת מתוקה

  • גרידת מלימון אחד

  • ¾ כוס סוכר

  • 1 שקית פודינג וניל

  • 2 שקיות סוכר וניל

לציפוי השוקולד:

  • 3/4 מיכל שמנת מתוקה

  • 150 גרם שוקולד מריר

  • 1 כף חמאה

ההכנה:

הכנת הבסיס:

  • מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 או מלבנית בינונית

  • מקציפים את הביצים עם 1/4 כוס סוכר כ- 7 דקות לערך, לקציפה תפוחה ובהירה

  • ממסים את השוקולד המריר, החמאה ו- 1/4 כוס סוכר במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.

  • מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים, מוסיפים את האגוזים, הקמח והשמן ומערבבים בעדינות עד איחוד החומרים.

  • יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 25 דקות בדיוק! מצננים.

הכנת מלית הגבינה:

  • להקציף 2 שמנת מתוקה + 3/4 כוס סוכר+ אינסטנט פודינג וניל לקצף נוקשה ויציב.

  • לקפל פנימה את הגבינות וגרידת הלימון ולערבב בתנועות קיפול.

  • לשטוח את מלית הגבינה על בסיס הפאדג' ולהכניס למקפיא לחצי שעה להתייצבות.

הכנת ציפוי השוקולד

  • להמיס את השוקולד והשמנת במיקרוגל לתערובת חלקה ורק אז להוסיף את החמאה ולקרר.

  • למזוג מעל העוגה ולהחזיר למקפיא להתייצבות לפחות 4 שעות.

טיפים:

  • ניתן לקשט בשוקולד לבן קליק מקופלת וכדומה.






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל