עוגת גבינה קרה בציפוי שוקולד \יאמיז
מרכיבים
לבסיס הפאדג'
3 ביצים
90 גרם חמאה
140 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס סוכר
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך טחונים
3 כפות קמח
4 כפות שמן
למלית הגבינה:
250 גרם גבינת שמנת 25%
500 גרם גבינה לבנה רכה 5% או 9%
2 שקיות שמנת מתוקה
גרידת מלימון אחד
¾ כוס סוכר
1 שקית פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
לציפוי השוקולד:
3/4 מיכל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
ההכנה:
הכנת הבסיס:
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עגולה 24 או מלבנית בינונית
מקציפים את הביצים עם 1/4 כוס סוכר כ- 7 דקות לערך, לקציפה תפוחה ובהירה
ממסים את השוקולד המריר, החמאה ו- 1/4 כוס סוכר במיקרוגל ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים, מוסיפים את האגוזים, הקמח והשמן ומערבבים בעדינות עד איחוד החומרים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 25 דקות בדיוק! מצננים.
הכנת מלית הגבינה:
להקציף 2 שמנת מתוקה + 3/4 כוס סוכר+ אינסטנט פודינג וניל לקצף נוקשה ויציב.
לקפל פנימה את הגבינות וגרידת הלימון ולערבב בתנועות קיפול.
לשטוח את מלית הגבינה על בסיס הפאדג' ולהכניס למקפיא לחצי שעה להתייצבות.
הכנת ציפוי השוקולד
להמיס את השוקולד והשמנת במיקרוגל לתערובת חלקה ורק אז להוסיף את החמאה ולקרר.
למזוג מעל העוגה ולהחזיר למקפיא להתייצבות לפחות 4 שעות.
טיפים:
ניתן לקשט בשוקולד לבן קליק מקופלת וכדומה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה