עוגיות שוקולד מושלגות





מרכיבים
  • 350 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3 כפות ליקר או חלב
  • 3/4 כוס גדושה קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס שקדים טחונים
  • סוכר, לציפוי
  • אבקת סוכר, לציפוי
ההכנה

  • ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
  • מקציפים במיקסר ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה.
  • מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
  • מקפלים פנימה גם ליקר.
  • מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
  • מערבבים פנימה שקדים טחונים.
  • מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
  • מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ.
  • מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  • לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
  • אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים). 
  • מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
טיפים
  • לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
  • לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
  • לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל