עוגיות שוקולד מושלגות
מרכיבים
- 350 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 3 כפות ליקר או חלב
- 3/4 כוס גדושה קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס שקדים טחונים
- סוכר, לציפוי
- אבקת סוכר, לציפוי
ההכנה
- ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
- מקציפים במיקסר ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה.
- מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס.
- מקפלים פנימה גם ליקר.
- מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים.
- מערבבים פנימה שקדים טחונים.
- מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
- מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ.
- מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
- אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים).
- מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
טיפים
- לטעם תפוז: מוסיפים קליפה מגוררת מתפוז אחד, ומשתמשים בליקר תפוזים.
- לטעם אגוזי לוז: משתמשים בליקר אגוזים (למשל פרנג'ליקו), ומחליפים את השקדים באגוזי לוז קלויים וטחונים.
- לטעם קפה: מחליפים את הליקר בליקר קפה , או באספרסו חזק מוכן וקר
תגובות
הוסף רשומת תגובה