ריבת חלב ביתית

מצרכים:
  • 3 ליטרים חלב 3% 
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
כלים: 
  • 3 גולות, 1 צנצנת גדולה או 2 צנצנות בינוניות (חשוב שהצנצנות יהיו מעוקרות)
  • מניחים סיר גדול על אש גבוהה, יוצקים 3 ליטרים חלב, מוסיפים וניל וסוכר ומערבבים בעזרת כף עץ במשך 2-3 דקות עד להמסת הסוכר (או עד שלא שומעים את גרגרי הסוכר על קרקעית הסיר). 
  • ממשיכים לבשל על אש גבוהה במשך 20 דקות או עד לרתיחה, רצוי תוך השגחה (לקראת הרתיחה).
  • מסירים את הסיר מן האש (לא מכבים את האש) ומוסיפים אבקת סודה לשתייה. אל לכם להיבהל: החלב יבעבע וכמעט יגלוש, אך אם הסרתם את הסיר מן האש לפני הוספת אבקת הסודה לשתייה, הוא לא יגלוש. 
  • מניחים בעדינות (לא זורקים!), בעזרת כף, שלוש גולות בתחתית הסיר. מערבבים ומחזירים לאש נמוכה-בינונית, כזו שתיצור בעבוע קל. 
  • מבשלים במשך שעתיים-שעתיים וחצי (ללא כיסוי): אם הגולות אינן מקרקשות על תחתית הסיר יש להגביר מעט את עצמת האש, לאש בינונית, אך לא לאש גבוהה. אם האש תהיה גבוהה מדי, תוכן הסיר עלול לגלוש וכן עלולים להיווצר גבישי סוכר כהים, אך אם האש נמוכה מדי, לא עלול להיגרם כל נזק, התהליך פשוט יארך יותר זמן. 
  • כשמתקבל גוון חום- קרמלי כהה, הריבה מסמיכה ומתחילות להיווצר בועות גדולות, מסירים את הסיר מן האש (הקפידו להסירו לפני שמתחילים להיווצר גבישי סוכר). 
  • מוציאים את הגולות בעזרת כף, מעבירים את הריבה לצנצנות מעוקרות ומאחסנים במקרר.



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל