פסטיה

מצרכים ל-10 פסטיות:

 

·         1 ק"ג פרגיות  קצוצות לקוביות

·         חופן צימוקים בהירים

·         חופן משמשים מיובשים

·         חופן שזיפים יבשים

·         3 בצלים קצוצים

·         2 כפות סוכר

·         קינמון

·         בהראט

·         3 כפות סילאן

·         פלפל

·         10 עלי סיגר (בריק)

·         שמן לטיגון עמוק

·         כף קמח ומים להדבקת העלים

 

 

ההכנה

·         במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים סוכר ומשחימים למראה מקורמל.

·         מוסיפים את נתחי הפרגית, ומטגנים קלות.

·         קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים גם אותם למחבת ומזלפים מעל  סילאן ותבלינים.

·         מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כדי למצות את הנוזלים לכעין סירופ סמיך.

·         מניחים את התערובת להתקרר.

·         ממלאים את עלי הסיגר. מגלגלים בצורת רול, ומדביקים במעט קמח ומים. מהדקים היטב ומטגנים בשמן עמוק, עד להזהבה.

·         מניחים על צלחת הגשה, חוצים באלכסון, ובוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.

 

ניתן להגיש בליווי ריבה ביתית, או דבש ולעטר במקל קינמון ארומטי.

מצוין בהקפאה.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל