פסטיה
מצרכים ל-10 פסטיות:
· 1 ק"ג פרגיות קצוצות לקוביות
· חופן צימוקים בהירים
· חופן משמשים מיובשים
· חופן שזיפים יבשים
· 3 בצלים קצוצים
· 2 כפות סוכר
· קינמון
· בהראט
· 3 כפות סילאן
· פלפל
· 10 עלי סיגר (בריק)
· שמן לטיגון עמוק
· כף קמח ומים להדבקת העלים
ההכנה
· במחבת גדולה מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים סוכר ומשחימים למראה מקורמל.
· מוסיפים את נתחי הפרגית, ומטגנים קלות.
· קוצצים את הפירות היבשים ומוסיפים גם אותם למחבת ומזלפים מעל סילאן ותבלינים.
· מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב כדי למצות את הנוזלים לכעין סירופ סמיך.
· מניחים את התערובת להתקרר.
· ממלאים את עלי הסיגר. מגלגלים בצורת רול, ומדביקים במעט קמח ומים. מהדקים היטב ומטגנים בשמן עמוק, עד להזהבה.
· מניחים על צלחת הגשה, חוצים באלכסון, ובוזקים מעל אבקת סוכר ומעט קינמון.
ניתן להגיש בליווי ריבה ביתית, או דבש ולעטר במקל קינמון ארומטי.
מצוין בהקפאה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה