קובאנה/מאיר אדוני


מרכיבים
ל-3 מאפי קובנה ברינגים בקוטר 10 ס"מ וגובה 8 ס"מ:
לבצק:
1/2 ק"ג (½3 כוסות + כף) קמח
50 גרם שמרים טריים (או 15 גרם שמרים יבשים)
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
20 גרם (½2 כפיות) מלח דק
240 מ"ל (1 כוס) מים חמימים
1 ביצה
35 גרם חמאה רכה
לפתיחת הבצק ושימון המשטח:
250 גרם חמאה רכה
להברשה:
ביצה טרופה בלולה עם מעט חלב
ההכנה
·         שמים את כל חומרי הבצק חוץ מחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים כ-15 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק גמיש. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 15 דקות.
·         מוסיפים לבצק 35 גרם (1/3 חבילה קטנה) חמאה רכה ולשים 5 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומתפיחים 15 דקות נוספות.
·         לשים את הבצק במיקסר 3 דקות להורדת הנפח.
·         מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומחלקים כל חלק ל-7 כדורים קטנים במשקל 40 גרם (בגודל של משמש) כל אחד. משמנים משטח עבודה בחמאה רכה (המשטח צריך להיות מאוד שומני). מרדדים כל כדור בצק במערוך וממשיכים למתוח ולשטח בידיים ליצירת מלבן בצק דק ככל האפשר, כמעט שקוף, בגודל 20×25 ס"מ בערך. מורחים כל מלבן בצק בחמאה רכה בנדיבות, מגלגלים אותו לרולדה ואת הרולדה מגלגלים לצורת שבלול.
·         משמנים את 3 הרינגים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מניחים בכל רינג 7 שבלולים זה לצד זה (הם ימלאו את כל הנפח בהמשך) ומורחים בביצה טרופה.
·         מתפיחים את הקובנות כשעה עד שעתיים. הן יתפחו עד פי 4 מנפחן המקורי.
·         מחממים תנור ל-175 מעלות.
·         אופים כ-25 דקות עד שהקובנות מקבלות גוון עמוק ושזוף. אם לא מגישים מייד, שומרים בקירור עד יומיים-שלושה או במקפיא ומחממים כשהן עטופות ברדיד אלומיניום. מגישים חם.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל