פיצה פצצה כמו של פיצה האט


מרכיבים  לבצק:
·         3\1 1 כוסות מים פושרים
·         רבע כוס חלב
·         חצי כפית מלח
·         4 כוסות קמח
·         כף סוכר
·         חבילת שמרים יבשים\ כף שמרים יבשים\שקית שמרית
·         2 כפות שמן
·         חמאה מומסת
מצרכים לרוטב
·         3\1 כוס שמן זית
·         3 שיני שום מרוסקות
·         5 עגבניות חתוכות לקוביות
·         חצי כפית סוכר
·         כפית אורגנו
·         מלח לפי כמות הצורך
·         200 גרם גבינת מוצרלה
·         200  גרם גבינת אמנטל
·         תוספות אפשריות  טונה\זיתים\פטריות\בצל\תירס
אופן ההכנה- בצק:
מערבבים שמרים סוכר וחלב.
מוסיפים מים.
מניחים בצד ל2 דקות.
מוסיפים את השמן ומערבבים.
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק.
מוסיפים מלח
לשים 10 דקות.
מחלקים את הבצק ל2 כדורים.
משמנים 2 תבניות 28 ס״מ.
שמים את הבצק בתבנית ומורחים עליו חמאה מומסת בחלק החיצוני.
מניחים את התבנית במקום חם ונותנים לבצק לתפוח שעה, שעה וחצי.

אופן ההכנה- רוטב:
שמים בסיר את השמן זית.
מטגנים בו את שיני השום המרוסקות.
מוסיפים את העגבניות החתוכות.
מכניסים את הסוכר האורגנו והמלח.
מבשלים כ20 דקות.
לפי הצורך מוסיפים מים כדי שלא יהיה סמיך.
מצננים כ5 דקות לפני המריחה על הבצק.
מחממים את התנור ל250 מעלות.
מורחים את הרוטב על הבצק.
שמים תוספות אם רוצים (טונה\זיתים\פטריות\בצל\תירס)
מוסיפים מוצרלה ואמנטל לכיסוי עד מלא של הבצק.
מכניסים לתנו בחום של 250 לעשר דקות בתחתית התנור

בתאבון!!!

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל