קיש בטטה

לבסיס בצק פריך:

·         280 גרם (2 כוסות) קמח

·         200 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות

·         1 ביצה

·         1 כפית שטוחה מלח

·         3 כפות מים קרים

 למלית:

·         50 גרם חמאת "תנובה"

·         1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס"מ

·         1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל 11/2 ס"מ

·         1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"

·         1/3 כוס צנוברים קלויים

·         2 כפות עירית קצוצה

·         3 ביצים טרופות

·         מלח ופלפל שחור גרוס

 אופן הכנה:

·         מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.

·         מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.

·         מחממים תנור ל-180 מעלות.

·         אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.

·         מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.

·         מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.

·         אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.

 

 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל