קיש בטטה
לבסיס בצק פריך:
· 280 גרם (2 כוסות) קמח
· 200 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
· 1 ביצה
· 1 כפית שטוחה מלח
· 3 כפות מים קרים
למלית:
· 50 גרם חמאת "תנובה"
· 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 11/2 ס"מ
· 1 גליל גבינת "פרומעז" חתוך לקוביות בגודל 11/2 ס"מ
· 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
· 1/3 כוס צנוברים קלויים
· 2 כפות עירית קצוצה
· 3 ביצים טרופות
· מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה:
· מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק לתערובת פירורית. מוסיפים 2 כפות מים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
· מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
· מחממים תנור ל-180 מעלות.
· אופים כ-20 דקות, עד שמזהיב מעט. מצננים.
· מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה ומקפיצים על להבה בינונית כ-7 דקות עד להזהבה. מעבירים לקערה.
· מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים על הבסיס.
· אופים 35-30 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב. אפשר להגיש חם או בטמפ' החדר.
תגובות
הוסף רשומת תגובה