קציצות עוף ובטטות מקורמלות \ רון יוחננוף

מצרכים


500 גרם בשר פרגיות או חזה עוף טרי (עדיף פרגיות)

1 בצל גדול מקולף וחתוך לקוביות

חופן עשבי תיבול (כוסברה / פיטרוזליה)

1 בטטה בינונית מקולפת ומגורדת בפומפיה

2 ביצים

חצי כוס פירורי לחם

כפית אבקת מיקס בצלים של אסם בישולים או אבקת מרק בצל

כף פפריקה אדומה מתוקה

כפית אבקת אפיה (כן - אני בטוח)

מלח / פלפל שחור

שמן לטיגון / אפשר גם לאפות קודם או ישירות לתוך הסיר (פחות מומלץ)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל אדום גדול מקולף וחתוך לרצועות

בטטה גדולה מקולפת וחתוכה לקוביות

כף אבקת מיקס בצלים של אסם בישולים

2 כוסות מים חמים

2 כפות סילאן

כף קורנפלור עם חצי כוס מים קרים.

מעט עשבי תיבול שאוהבים: פיטרוזליה / כוסברה / תימין קצוצים דק.

מעט צילי חריף טרי קצוץ דק (לא חובה - לפי הטעם)

מלח / פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הקציצות עד שמתגבשת תערובת אחידה.

מגלגלים לקציצות כ-50 גרם כל אחת.

מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד הזהבה היטב מכל צד.

מסיימים לטגן את הקציצות, שופכים את שאריות השמן

(משאירים ממש מעט) ומתחילים להעמיד את הסיר

מטגנים את הבצל עד הזהבה ומוסיפים את קוביות הבטטות.

מוסיפים את המים, סילאן ואבקת המיקס ומערבבים היטב.

מוסיפים את הקציצות ומסדרים אותם בסיר.

בקערית מערבבים את הקורנפלור עם כוס המים עד שמתקבל נוזל אחיד.

שופכים לתוך הרוטב ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה בינונית.

לאחר מכן אפשר לפתוח את הסיר ולהכניס אותו לתנור להזהבה כ-20 דקות על 200 מעלות.


הערות ותחליפים:

הסילאן מוסיף המון צבע - אפשר להחליף למייפל או דבש

במקום אבקת מיקס אפשר להשתמש באבקת מרק בצל של אסם

ניתן להכין את המתכון עם בשר בקר טרי - גם יוצא נהדר

הסילאן לא בהכרח הופך את המנה למתוקה - רק יקפיץ את המתיקות של הבטטה ויקרמל את הסיר


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל