מרק תירס

מצרכים

  • 2 קופסאות שימורים של תירס

  • 5 כוסות מים

  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

  • 4 כפות סוכר

  • 2 כפות קורנפלור

  • 2-3 ביצים

  • 2 כפות רוטב סויה

  • מלח לפי הטעם

  • 1 כף שמן שומשום

ההכנה:

  • שופכים לסיר קופסת שימורים אחת עם הנוזלים ובעזרת בלנדר ידני טוחנים למחית.

  • מוסיפים לסיר גם את קופסת התירס השנייה יחד עם הנוזלים שלה, מוסיפים גם את המים ומתבלים במרק עוף,סויה,מלח וסוכר .

  • מביאים את המרק לרתיחה. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור יחד עם מעט מים לתערובת חלקה ושופכים לסיר. ממשיכים לבשל את המרק עד שהוא מסמיך, בערך כ- 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מוסיפים את שמן השומשום.

  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב ובעזרת מזלג מזלפים נטיפים של הביצה לתוך הסיר, ממשיכים לבשל עד שנטיפי הביצה מלבינים. מעבירים את המרק לקערת הגשה ומפזרים מעל קצת עירית קצוצה או בצל ירוק קצוץ דק. בתיאבון.


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל