סלט פרגיות, פלפלים ותירס
סלט מעולה שהוא ארוחה שלמה בקערה. בזמן שהפרגיות נצלות במחבת עם הבצל והפלפלים, מבשלים ביצים בסיר נפרד, מערבבים בקערת סלט את שאר המרכיבים, ומסיימים בהכנת רוטב מהיר
רכיבים לפרגיות:
2 כפות שמן זית
2 פלפלים, חתוכים גס, ללא הגרעינים
2 בצלים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם נתחי פרגיות, חתוכים מראש לנתחים של 3 ס"מ
מלח, פלפל שחור
1 כף רוטב סויה
1 כף דבש
לביצים:
4 ביצים
לסלט:
2 כוסות עלי חסה, קרועים לגודל נגיסה
1 כוס גרגרי תירס
לרוטב:
1/2 כוס מיונז
4 כפיות דבש
2 כפיות מיץ לימון
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
הפרגיות: מחממים את השמן במחבת גדולה,
מוסיפים את הבצל ואת הפלפלים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 4 דקות מעל להבה בינונית גבוהה עד שהם מתרככים והבצל שקוף.
מסיטים את הבצל והפלפלים לצד המחבת, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים מעל להבה גבוהה, תוך שהופכים אותן מדי פעם, עד שנתחי הפרגיות מזהיבים, כ-5 דקות.
מוסיפים את רוטב הסויה ואת והדבש, מערבבים את הפרגיות עם הבצל והפלפלים ומבשלים יחד ברוטב שנוצר עוד 3-4 דקות. מכבים את הלהבה.
הביצים: בינתיים, מבשלים את הביצים בסיר נפרד עם הרבה מים, עד שהן קשות, כ-6 דקות. מסננים ומקלפים.חוצים את הביצים.
הסלט: שמים בקערת סלט גדולה את החסה ואת התירס, מערבבים ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את תוכן המחבת החמימה ומסדרים סביב את הביצים.
הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית ומערבבים היטב, לרוטב סמיך.
יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים מיד.
תגובות
הוסף רשומת תגובה