צלי בקר עם ירקות שורש

מרכיבים:

  • 1 ק"ג בשר לצלי/סטייקים

  • 1 בצל

  • 1 תפוח אדמה

  • 1 ראש שום

  • 1 גזר

  • סלרי

  • כוסברה

  • 1 כף סויה

  • 2 כפות סילאן

  • 1 כף חרדל דיז'ון עם גרגרים

  • עלי דפנה

  • בקבוק בירה לבנה/כוס וחצי יין אדום וכוס מים

  • ½ 1 פלפל אנגלי

  • שמן לטיגון

ההכנה:

  • מערבבים את החרדל הסויה והסילאן ומורחים על נתח הבשר.

  • מטגנים את הבשר בשמן כ15 דקות מכל צד עד לאטימה מוחלטת.

  • מקלפים את הירקות ופורסים לפרוסות למעט השום.

  • מסדרים את הירקות בתבנית ושמים מעל את הבשר.

  • יוצקים את יתרת השומן מהטיגון עם הבירה והתבלינים.

  • מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 200 מעלות לשעה.

  • מורידים את החום ל100 מעלות וממשיכים לאפות עוד שעתיים.

  • כעת מוציאים את הבשר מצננים וחותכים לפרוסות.

  • מגישים עם הרוטב והירקות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל