לחם שום
מרכיבים
לבצק
- ½ 1 כוסות מים פושרים חמימים.
- 2 כפיות של שמרים יבשים
- קמצוץ סוכר
- 4 כוסות קמח
- כפית מלח
- ¼ כוס שמן זית
- מעט שמן זית נוסף לשימון
- 100 גרם חמאה
- 7 שיני שום כתוש
- ¼ כוס שמן זית
- 12 גבעולי פטרוזיליה טרייה קצוצה
- ½ כפית פטרוזיליה יבשה
- לוקחים צלחת עמוקה, בצלחת שמים את השמרים והסוכר ומוסיפים את המים הפושרים. את הצלחת העמוקה מניחים בצד למשך 5 דקות.
- לאחר 5 דקות מכניסים את הקמח לקערה גדולה מוסיפים את המלח השמן ותערובת השמרים ומערבבים הכול יחד בעזרת כף. 2 דקות של ערבוב עד שכול המוצרים התאחדו לגושים.
- מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק ולשים אותו בעזרת הידיים 2 – 3 דקות.
- את הבצק יש להניח בצד לתפיחה במקום חמים למשך 30 דקות לפחות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- עד שהבצק מוכן ממיסים בקערה את החמאה במיקרוגל כ- 30 עד 40 שניות. לקערה מוסיפים את השום הכתוש שמן הזית הפטרוזיליה הטרייה והיבשה ומערבבים הכול יחד היטב.
- לאחר תפיחת הבצק יש לרדד אותו על משטח מקומח בעזרת מערוך וליצור ממנו עיגול ממש כמו לפיצה.
- לוקחים את התערובת של השום והפטרוזיליה ומורחים בנדיבות חצי מהעיגול ומקפלים את הבצק לשניים, קיפול הבצק לשניים יוצר צורה של חצי עיגול.
- לחצי עיגול שנוצר לנו אנו מאפשרים לתפוח שוב כחצי שעה. אם אתם רוצים בשלב זה אפשר לחתוך את חצי העיגול לרצועות של ½ 1 סנטימטר זה יקל מאוד על ההגשה, אפשר כמובן להשאיר את חצי העיגול בצורתו המקורית. את הבצק לאחר התפיחה החוזרת מברישים ברוטב שנישאר ומכניסים לתנור למשך 30 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד שהוא מתחיל להזהיב.
תגובות
הוסף רשומת תגובה