עוגיות טחינה מושלגות


מרכיבים
  • 200 גרם חמאה / מחמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס סוכר פחות 2 כפות
  • כוס ושליש טחינה גולמית (300 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 2 כוסות קמח לבן
  • אבקת סוכר


ההכנה

  • מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד להמסת הסוכר.
  • מוסיפים את הטחינה ותמצית הוניל ומערבבים מעט.
  • מוסיפים מלח ואת הקמח בהדרגה ומערבבים רק עד להטמעת הקמח בתערובת ולא יותר.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה, יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה או למקפיא לכ 12 דקות.
  • מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא וחותכים לריבועים של 2X2 ב"מ, או לגודל הרצוי.
  • מגלגלים לכדורים, מצפים באבקת סוכר, מסדרים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומכניסים למקרר לכשעה. לאחר הקירור מצפים שוב את העוגיות באבקת סוכר.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות ואופים את העוגיות 12-14 דקות, לאחר 9 דקות אפייה נחליף בין התבניות.
  • נוציא את העוגיות מהתנור ונצנן למשך רבע שעה ולא פחות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל