קיש פטריות/מורן פינטו

המרכיבים

לבסיס:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גר׳ חמאה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס מים קרים

ההכנה:
  • במעבד מזון מניחים הכל יחד ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
  • מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בנילון נצמד.
  • מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית.

למלית:
  • 3 כוסות פטריות טריות פרוסות
  • 2 בצלים פרוסים לטבעות ומטוגנים קלות בחמאה
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
  • 4 ביצים טרופות
  • 30 גר׳ חמאה ממוסת

ההכנה:
  • מחממים תנור ל180 מעלות
  • בקערה מניחים את הפטריות הפרוסות, טבעות הבצל והתיבול ומערבבים יחד.
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס״מ ומניחים על תבנית קיש, מהדקים בצדדים היטב.
  • בעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
  • מניחים על הבצק את תערובת פטריות והבצל.
  • בקערה נוספת מערבבים את השמנת, הביצים,החמאה והגבינה צהובה.
  • במטרפה ידנית מערבבים היטב יחד ושופכים מעל הפטריות בתבנית.
  • מכניסים לתנור לאפיה של שעה, או עד הזהבה טובה ומרכז יציב.


בהצלחה!!

טיפים:
  • ניתן להחליף את הפטריות בירקות שונים, בטטה, תפודים, כרתי, כרוב וכדומה.
  • מיתן להוסיף טונה או סלמון.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל