קיש פטריות/מורן פינטו
המרכיבים
לבסיס:
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גר׳ חמאה
- 1 כפית מלח
- 1/4 כוס מים קרים
ההכנה:
- במעבד מזון מניחים הכל יחד ומעבדים עד קבלת בצק אחיד.
- מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בנילון נצמד.
- מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית.
למלית:
- 3 כוסות פטריות טריות פרוסות
- 2 בצלים פרוסים לטבעות ומטוגנים קלות בחמאה
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
- 4 ביצים טרופות
- 30 גר׳ חמאה ממוסת
ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- בקערה מניחים את הפטריות הפרוסות, טבעות הבצל והתיבול ומערבבים יחד.
- מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס״מ ומניחים על תבנית קיש, מהדקים בצדדים היטב.
- בעזרת מזלג מחוררים את הבצק.
- מניחים על הבצק את תערובת פטריות והבצל.
- בקערה נוספת מערבבים את השמנת, הביצים,החמאה והגבינה צהובה.
- במטרפה ידנית מערבבים היטב יחד ושופכים מעל הפטריות בתבנית.
- מכניסים לתנור לאפיה של שעה, או עד הזהבה טובה ומרכז יציב.
בהצלחה!!
טיפים:
- ניתן להחליף את הפטריות בירקות שונים, בטטה, תפודים, כרתי, כרוב וכדומה.
- מיתן להוסיף טונה או סלמון.
תגובות
הוסף רשומת תגובה