עוף בתנור בדבש וסויה

 מרכיבים:

1 עוף שלם חתוך ל-6 חתיכות
• 3/4 כוס דבש
• 1/4 כוס רוטב סויה
• 1/4 כוס שמן זית
• 1 כף אבקת שום
• 1 כפית פלפל שחור.

ההכנה:

• מערבבים בקערה את הדבש עם הסויה, שמן הזית, אבקת שום ופלפל שחור.
• מערבבים היטב לקבלת רוטב חלק.
• מסדרים את נתחי העוף על תבנית עם נייר אפייה, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים מעליהם את הרוטב.
• דואגים שנתחי העוף מכוסים מכל הצדדים (מצפים עם היד או עם מברשת).
• מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות משך כשעה ואם העור משחים מידי, מצפים בנייר כסף.
• לחילופין, אפשר גם לצפות בנייר כסף מתחילת הבישול, לצלות משך שעתיים על 200 מעלות, ולהוציא את נייר הכסף, כ- 15 דקות לפני הסוף.
• בצורה זו העוף ממש נופל מהעצמות.
• מגישים חם. 

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל