עוף בתנור בדבש וסויה
מרכיבים:
1 עוף שלם חתוך ל-6 חתיכות
1 עוף שלם חתוך ל-6 חתיכות
• 3/4 כוס דבש
• 1/4 כוס רוטב סויה
• 1/4 כוס שמן זית
• 1 כף אבקת שום
• 1 כפית פלפל שחור.
ההכנה: | |
• מערבבים בקערה את הדבש עם הסויה, שמן הזית, אבקת שום ופלפל שחור. • מערבבים היטב לקבלת רוטב חלק. • מסדרים את נתחי העוף על תבנית עם נייר אפייה, כשהעור כלפי מעלה, ושופכים מעליהם את הרוטב. • דואגים שנתחי העוף מכוסים מכל הצדדים (מצפים עם היד או עם מברשת). • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות משך כשעה ואם העור משחים מידי, מצפים בנייר כסף. • לחילופין, אפשר גם לצפות בנייר כסף מתחילת הבישול, לצלות משך שעתיים על 200 מעלות, ולהוציא את נייר הכסף, כ- 15 דקות לפני הסוף. • בצורה זו העוף ממש נופל מהעצמות. • מגישים חם. |
תגובות
הוסף רשומת תגובה