עוגיות פרח ריבה/קרין גורן




מרכיבים:

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 כוסות גדושות קמח 
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ עד 1/3 כוס חלב
  • 1 קופסא ריבת תות
  • אבקת סוכר לקישוט
ההכנה:
  • במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. 
  • מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד – מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב , ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. משתדלים לעבד כמה שפחות.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ"מ, קורצים לפרחים.
  • קורצים פרחים מכל הבצק (את היתרה מרדדים ושוב קורצים לפרחים). מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • קורצים ממחצית הפרחים עיגול במרכז (עדיף בתבנית נפרדת כי החלק עם החור נאפה מהר יותר).
  • אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות יציבות למגע ומזהיבות קלות. מצננים לחלוטין.
  • מפזרים אבקת סוכר על הפרחים עם החור במרכז. מניחים כפית ריבה במרכז הפרחים השלמים. 
  • מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.


גיוונים לבצק:


  • בצק פרג: מוסיפים 2 כפות פרג שלם או טחון, יחד עם הקמח.
  • בצק שומשום: מוסיפים 2-3 כפות שומשום, יחד עם הקמח. 
  • בצק קינמון: מתבלים בכפית קינמון. 
  • בצק מועשר בשקדים: מחליפים חצי כוס מהקמח בחצי כוס שקדים טחונים.
  • בצק בניחוח תפוז: מוסיפים לבצק קליפת תפוז מגוררת וכמה טיפות תמצית פריחת הדרים 
  • בצק שוקולד: מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות קקאו מנופה. 
  • בצק זברה בשחור-לבן: מחלקים את הבצק לשניים, ולשים לתוך חצי מהכמות 3 כפות קקאו. ממשיכים לפי הוראות העיצוב

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל