עוגת גבינה ניו יורק\ שי חנוך
בתבנית 24 עדיף גבוהה.
המרכיבים:
לקילתית:
- 250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
- 100 גרם חמאה מומסת.
למלית:
- 4 מכלים (900גרם) גבינת פילדלפיה או מסקרפונה.
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות קורנפלור.
- 5 ביצים
- מיץ מלימון אחד
- גרידת לימון מחצי לימון.
- 2 כפות פודינג וניל.
- כפית משחת וניל
לזיגוג שמנת:
- 1 גביע 200 גרם שמנת חמוצה.
- 3 כפות גדושות סוכר.
ההכנה:
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- משמנים דפנות של תבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפיה.
- המנות אישיות יש לשמן את דפנות הרינג ולהצמיד רצועות נייר אפיה.
- מכינים את הקילתית - מערבבים את כל חומרי הקילתית ומהדקים לתחתית התבנית.
- מעבירים למקפיא ל10 דקות.
- מכינים את המלית- שמים גבינה סוכר וקמח במיקסר ומקציפים למקרם חלק, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים לימון גרידת לימון ואת הווניל ומעבדים לעיסה אחידה וחלקה.
- אופים 15 דקות ב180 מעלות
- מנמיכים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים עוד 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט.
- מכינים זיגוג שמנת חמוצה- מערבבים שמנת וסוכר.
- מוציאים את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומצננים אותה כ10 דקות.
- מורחים את השמנת מעל בעדינות ומחזירים לתנור.
- אופים עוד 15 דקות נוספות.
- מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בפנים שעה נוספת ולא פותחים את התנור.
- מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.
ניתן לזגג את העוגה בגנאש שוקולד לבן\מריר\חלבי, או בקונפיטורת פרי אוכמניות\דובדבנים\תות.
תגובות
הוסף רשומת תגובה