עוגת גבינה ניו יורק\ שי חנוך


בתבנית 24 עדיף גבוהה.
המרכיבים:
לקילתית:
  • 250 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 100 גרם חמאה מומסת.
למלית:
  • 4 מכלים (900גרם) גבינת פילדלפיה או מסקרפונה.
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות קורנפלור.
  • 5 ביצים
  • מיץ מלימון אחד
  • גרידת לימון מחצי לימון.
  • 2 כפות פודינג וניל.
  • כפית משחת וניל
לזיגוג שמנת:
  • 1 גביע 200 גרם שמנת חמוצה.
  • 3 כפות גדושות סוכר.
ההכנה:
  • מחממים תנור ל 180 מעלות
  • משמנים דפנות של תבנית ומרפדים את התחתית בנייר אפיה.
  • המנות אישיות יש לשמן את דפנות הרינג ולהצמיד רצועות נייר אפיה.
  • מכינים את הקילתית - מערבבים את כל חומרי הקילתית ומהדקים לתחתית התבנית.
  • מעבירים למקפיא ל10 דקות.
  • מכינים את המלית- שמים גבינה סוכר וקמח במיקסר ומקציפים למקרם חלק, מוסיפים בהדרגה את הביצים. מוסיפים לימון גרידת לימון ואת הווניל ומעבדים לעיסה אחידה וחלקה.
  • אופים 15 דקות ב180 מעלות
  • מנמיכים את הטמפרטורה ל150 מעלות ואופים עוד 45 דקות עד שהעוגה מזהיבה מעט.
  • מכינים זיגוג שמנת חמוצה- מערבבים שמנת וסוכר.
  • מוציאים את העוגה מהתנור (משאירים את התנור דולק) ומצננים אותה כ10 דקות.
  • מורחים את השמנת מעל בעדינות ומחזירים לתנור.
  • אופים עוד 15 דקות נוספות.
  • מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בפנים שעה נוספת ולא פותחים את התנור.
  • מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר למשך לילה לפני ההגשה.
ניתן לזגג את העוגה בגנאש שוקולד לבן\מריר\חלבי, או בקונפיטורת פרי  אוכמניות\דובדבנים\תות.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל