עוגיות חלבה/קרין גורן

מרכיבים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח

  • 200 גרם חמאה, רכה

  • 1 כוס ממרח חלבה

לקישוט:

  • שומשום (בערך 1/2 כוס)


אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • במעבד מזון עם להב מתכת שמים קמח, חמאה וממרח חלבה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים כף ממרח חלבה, ואם הוא דביק מדי מוסיפים כף קמח).

  • מגלגלים את הבצק לכדורים בקוטר 3-4 ס"מ.

  • שמים את השומשום בקערית ומגלגלים את כדורי הבצק בשומשום, לציפוי.

  • מניחים את כדורי הבצק באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומועכים כל כדור בעזרת תחתית של כוס עד שהוא משתטח לעיגול בעובי 1 ס"מ.

  • אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות). מצננים ומגישים.

  • שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל