מרק בצל צרפתי
המצרכים:
קילו בצלים (עדיף לבן וסגול)
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס וחצי יין לבן
5 כוסות ציר ירקות
ענף תימין
אגוז מוסקט
שמן זית
פלפל שחור ומלח
אבקת שום
סוכר חום
להגשה:
בגט או מאפה אחר, עדיף עם קרום פריך
גבינה קשה
ההכנה:
פורסים את הבצלים לפרוסות דקות
מחממים היטב סיר כבד, ושופכים את כל הבצלים פנימה בהתחלה מערבבים על ריק, כדי שיתרככו ורק לאחר כעשר דקות נוסיף את החמאה.
מאדים על אש קטנה כשעה עד להזהבת הבצל
קולים מעט את הקמח במחבת לקבלת מרקם אגוזי ושחום
מערבבים עם הבצל עד שלא יהיו גושים
מוסיפים את היין ומערבבים
מוסיפים את ציר הירקות ומרתיחים
מוסיפים גבעול טימין
מתבלים במלח סוכר פלפל אגוז מוסקט אבקת מרק בצל ומעט שום גבישי.
ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה.
הגשה
פורסים בגט לאלכסונים, מניחים עליהם כמות גבינה צהובה פרמזן/מוצרלה ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב גריל.
ניתן להגיש עם קרוטונים או פתיתי גבינה
תגובות
הוסף רשומת תגובה