מרק בצל צרפתי

המצרכים:

  • קילו בצלים (עדיף לבן וסגול)

  • 50 גרם חמאה

  • 2 כפות קמח

  • כוס וחצי יין לבן

  • 5 כוסות ציר ירקות

  • ענף תימין

  • אגוז מוסקט

  • שמן זית

  • פלפל שחור ומלח

  • אבקת שום

  • סוכר חום

להגשה:

  • בגט או מאפה אחר, עדיף עם קרום פריך

  • גבינה קשה

ההכנה:

  • פורסים את הבצלים לפרוסות דקות

  • מחממים היטב סיר כבד, ושופכים את כל הבצלים פנימה בהתחלה מערבבים על ריק, כדי שיתרככו ורק לאחר כעשר דקות נוסיף את החמאה.

  • מאדים על אש קטנה כשעה עד להזהבת הבצל

  • קולים מעט את הקמח במחבת לקבלת מרקם אגוזי ושחום

  • מערבבים עם הבצל עד שלא יהיו גושים

  • מוסיפים את היין ומערבבים

  • מוסיפים את ציר הירקות ומרתיחים

  • מוסיפים גבעול טימין

  • מתבלים במלח סוכר פלפל אגוז מוסקט אבקת מרק בצל ומעט שום גבישי.

  • ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כשעה.

הגשה

  • פורסים בגט לאלכסונים, מניחים עליהם כמות גבינה צהובה פרמזן/מוצרלה ומכניסים לתנור שחומם מראש למצב גריל.

  • ניתן להגיש עם קרוטונים או פתיתי גבינה

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל