גלילת וניל עם פרות העונה בזיגוג חגיגי\מיקי שמו

לרולדה:

    • 4 ביצים מידה

    • 1/2 כוס סוכר

    • 3/4 כוס קמח

    • 1/2 כפית אבקת אפייה

    • קורט מלח

    • כף שמן

    • כפית תמצית וניל

לקצפת וניל ופרות:

    • 250 מ"ל שמנת מתוקה

    • 2 כפות סוכר

    • 150 גרם פרות העונה: תות שדה, אננס טרי וכדומה לפי הטעם

לציפוי:

    • 150 גרם שוקולד לבן

    • 125 מ"ל שמנת מתוקה

    • כף גלוקוזה

בצק:

  • מחממים תנור ל־200 מעלות

  • מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.

  • מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל לקציפה יציבה ובהירה, 7-8 דקות.

  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה תוך כדי ערבול במהירות איטית.

  • מוסיפים את השמן, ובעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה,

  • משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־7 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

  • ומגלגלים עם הנייר לשמור על צורת רולדה

מילוי:

  • מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.

  • מורחים את הקצפת על הבצק האפוי, ומשאירים מעט מהקצפת למריחה על הצד החיצוני של הרולדה.

  • מפזרים את הפרות על הקצפת ומגלגלים לצורת רולדה.

  • מורחים מסביב שכבה דקה של קצפת ומקפיאים שעתיים־שלוש.

ציפוי:

  • מרתיחים שמנת מתוקה.

  • שופכים את השמנת ואת הגלוקוזה לקערת השוקולד, ומערבבים עד לאחידות.

  • מצננים בטמפרטורת החדר.

  • מוציאים את העוגה מהמקפיא,

  • מצפים ביתרת הקצפת ומעל מצפים בשכבה דקה של שוקולד לבן.

  • חשוב להקפיד על טמפרטורת השוקולד ושהעוגה תהיה קפואה


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל