גלילת וניל עם פרות העונה בזיגוג חגיגי\מיקי שמו
לרולדה:
• 4 ביצים מידה
• 1/2 כוס סוכר
• 3/4 כוס קמח
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• קורט מלח
• כף שמן
• כפית תמצית וניל
לקצפת וניל ופרות:
• 250 מ"ל שמנת מתוקה
• 2 כפות סוכר
• 150 גרם פרות העונה: תות שדה, אננס טרי וכדומה לפי הטעם
לציפוי:
• 150 גרם שוקולד לבן
• 125 מ"ל שמנת מתוקה
• כף גלוקוזה
בצק:
מחממים תנור ל־200 מעלות
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה.
מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הווניל לקציפה יציבה ובהירה, 7-8 דקות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה תוך כדי ערבול במהירות איטית.
מוסיפים את השמן, ובעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה,
משטחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ־7 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
ומגלגלים עם הנייר לשמור על צורת רולדה
מילוי:
מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצפת יציבה.
מורחים את הקצפת על הבצק האפוי, ומשאירים מעט מהקצפת למריחה על הצד החיצוני של הרולדה.
מפזרים את הפרות על הקצפת ומגלגלים לצורת רולדה.
מורחים מסביב שכבה דקה של קצפת ומקפיאים שעתיים־שלוש.
ציפוי:
מרתיחים שמנת מתוקה.
שופכים את השמנת ואת הגלוקוזה לקערת השוקולד, ומערבבים עד לאחידות.
מצננים בטמפרטורת החדר.
מוציאים את העוגה מהמקפיא,
מצפים ביתרת הקצפת ומעל מצפים בשכבה דקה של שוקולד לבן.
חשוב להקפיד על טמפרטורת השוקולד ושהעוגה תהיה קפואה.
תגובות
הוסף רשומת תגובה