עוגת וניל שקדים
המצרכים:
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
כפית תמצית שקדים
כפית תמצית וניל
1/2 כוס שקדים טחונים
1 כוס קמח
שקית אבקת אפיה
ההכנה:
מקציפים חלבונים עם 1/4 כוס מהסוכר וסוכר הוניל ומניחים בצד.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים וכוס סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים שמן,תמצית וניל ושקדים ומערבבים היטב.
מאחדים בין הבלילות בתנועות קיפול עדינות שהקצף לא יישבר.
מוסיפים את הקמח, השקדים ואבקת האפיה, מערבבים בעדינות בעזרת כף/מרית עד שהקמח נטמע לחלוטין.
יוצקים לתבנית משומנת 3/4 מהתערובת.
אופים בחום של 170 מעלות כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
טיפ:
ניתן לאפות התבניות קאפקייק אישיות
אפשר לפזר מעל העוגה שבבי שקדים לפני האפיה
אפשר לקשט את העוגה לאחר האפיה באבקת סוכר
לעוגת שיש: יוצקים לתבנית משומנת 3/4 מהתערובת. ליתר התערובת מוסיפים כף אבקת שוקולית ומערבבים עד קבלת גוון חום אחיד.יוצקים לתבנית ובתנועות סיבוביות עם סכין יוצרים דוגמת שיש.
תגובות
הוסף רשומת תגובה