עוגת כריך – בצק פריך ושוקולד

מרכיבים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח

  • 1 אבקת אפיה

  • 6 כפות מים

  • 2 חלמונים

  • 300 גרם מרגרינה

  • 1 סוכר וניל

  • 3 כפות סוכר

למלית שוקולד:

  • ½ כוס מים

  • ½1 כוסות סוכר

  • 200 גרם שוקולד

  • 2 כפות קקאו

  • 1-2 כפות רום או קוניאק

  • 50 גרם מרגרינה

  • 5 חלמונים

  • 7 חלבונים

לקישוט:

  • אבקת סוכר


ההכנה:

  • מכינים את הבצק ומחלקים ל – 2 חלקים מרדדים עם 2 ניירות אפיה כל כדור לעלה בגודל התבנית

  • את העלה לחלק העליון יש להגדיל מכיוון שהוא מתכווץ באפיה.

  • מבשלים את השוקולד קקאו נס קפה מים עד לקבלת מרקם חלק

  • ממתינים מעט שיתקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב.

  • מקציפים את חלבונים עם סוכר לקצף חזק, מוסיפים את השוקולד לביצים בעדינות בצורת קיפול

  • מניחים על תבנית מרובעת בינונית מרופדת בנייר אפיה את העלה הראשון

  • מעליו יוצקים את בלילת השוקולד.

  • מניחים את העלה היותר גדול עם נייר אפיה מלמעלה שלא יהרס ורק אז מקלפים את הנייר.

  • אופים בחום בינוני 180 מעלות כ - 30 דק' או עד שהבצק העליון זהוב

  • מצננים את העוגה היטב כשעה במקפיא

  • מוציאים וחותכים לקוביות

  • מפזרים אבקת סוכר מלמעלה

  • שומרים במקרר


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל