עוגת כריך – בצק פריך ושוקולד
מרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
6 כפות מים
2 חלמונים
300 גרם מרגרינה
1 סוכר וניל
3 כפות סוכר
למלית שוקולד:
½ כוס מים
½1 כוסות סוכר
200 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
1-2 כפות רום או קוניאק
50 גרם מרגרינה
5 חלמונים
7 חלבונים
לקישוט:
אבקת סוכר
ההכנה:
מכינים את הבצק ומחלקים ל – 2 חלקים מרדדים עם 2 ניירות אפיה כל כדור לעלה בגודל התבנית
את העלה לחלק העליון יש להגדיל מכיוון שהוא מתכווץ באפיה.
מבשלים את השוקולד קקאו נס קפה מים עד לקבלת מרקם חלק
ממתינים מעט שיתקרר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד ומערבבים היטב.
מקציפים את חלבונים עם סוכר לקצף חזק, מוסיפים את השוקולד לביצים בעדינות בצורת קיפול
מניחים על תבנית מרובעת בינונית מרופדת בנייר אפיה את העלה הראשון
מעליו יוצקים את בלילת השוקולד.
מניחים את העלה היותר גדול עם נייר אפיה מלמעלה שלא יהרס ורק אז מקלפים את הנייר.
אופים בחום בינוני 180 מעלות כ - 30 דק' או עד שהבצק העליון זהוב
מצננים את העוגה היטב כשעה במקפיא
מוציאים וחותכים לקוביות
מפזרים אבקת סוכר מלמעלה
שומרים במקרר
תגובות
הוסף רשומת תגובה