פיתות ביתיות במחבת
מרכיבים:
1 קילו קמח שמרים
2 כוסות מים
2 כפות דבש
1 כף מלח
1/3 כוס שמן זית
ההכנה
לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, משמנים בשמן זית ומתפיחים לפי הוראות המתכון של הכנת הבצק. מרדדים כל כדור על
משטח מקומח בנדיבות. במקביל מחממים מחבת (טפלון חובה!) רחבה ושטוחה על אש גבוהה, ללא שמן.
מניחים עיגול בצק על המחבת וצולים עד שהבצק מקבל סימני צריבה מצידו התחתון ויש בועות מלמעלה.
לזירוז התהליך ניתן לכסות את המחבת במכסה זכוכית ולעקוב אחר תפיחת הבועות.
הופכים לצד השני לחצי דקה ומסירים מהאש.
מנערים את המחבת תוך כדי צלייה כדי לוודא שהבצק לא נדבק.
חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק,
שומרים את הפיתות המוכנות עטופות במגבת.
תגובות
הוסף רשומת תגובה