פיתות ביתיות במחבת

מרכיבים:

  • 1 קילו קמח שמרים

  • 2 כוסות מים

  • 2 כפות דבש

  • 1 כף מלח

  • 1/3 כוס שמן זית

ההכנה

  • לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות.

  • מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.

  • מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים שווים, משמנים בשמן זית ומתפיחים לפי הוראות המתכון של הכנת הבצק. מרדדים כל כדור על

  • משטח מקומח בנדיבות. במקביל מחממים מחבת (טפלון חובה!) רחבה ושטוחה על אש גבוהה, ללא שמן.

  • מניחים עיגול בצק על המחבת וצולים עד שהבצק מקבל סימני צריבה מצידו התחתון ויש בועות מלמעלה.

  • לזירוז התהליך ניתן לכסות את המחבת במכסה זכוכית ולעקוב אחר תפיחת הבועות.

  • הופכים לצד השני לחצי דקה ומסירים מהאש.

  • מנערים את המחבת תוך כדי צלייה כדי לוודא שהבצק לא נדבק.

  • חוזרים על התהליך עם כל כדורי הבצק,

  • שומרים את הפיתות המוכנות עטופות במגבת.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

הרוגעלך של כרמית בן עיון

עוגת גבינה ופירורים\קרין גורן

אייער קיכל